Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat jouw kind pijnvrij lopen
  Rate this post

  Voeten van kinderen verschillen van die van volwassenen. Zo bestaan voeten van kinderen uit kraakbeen, dat door de dagelijkse belasting langzamerhand verandert in been. Ook is de vorm van de voet anders: de achtervoet is minder ontwikkeld dan de voorvoet en naar verhouding breder en korter.

  De kindervoet is kwetsbaar. Een probleem waar veel kinderen last van hebben, is hielpijn. Dit komt veel voor bij sportende kinderen. Ook kan er sprake zijn van een al of niet aan­geboren afwijking, zoals een scheefstand, en zo zijn er nog andere oorzaken van klachten. Als je kind aangeeft dat het pijn heeft aan de voet(en), neem dat dan serieus en laat een gespecialiseerde professionale ernaar kijken: de podoloog.

  De podoloog kan helpen om (pijn)klacht aan te pakken en om eventuele scheefgroei te corrigeren, onder andere met behulp van op maat gemaakte corrigerende zolen. Ook kan verandering van schoeisel wellicht uitkomst bieden. Hiervoor doet de podoloog eerst onderzoek naar de voeten van je kind, zodat zij de juiste oorzaak van de klacht kan vaststellen en de juiste oplossing geboden kan bieden.

  De interesse voor voeten en voet­gerelateerde aandoeningen begon voor Mirjam Venema op jonge leeftijd. In de schoen­makerij van haar vader werkte ze vanaf 1995 in de schoenreparatie, en in 1998 breidde dat zich uit met het vinden van oplossingen voor voetgerelateerde klachten. Ze werd ook pedicure en sinds maart 2003 combineert ze diverse disciplines in haar bedrijf. Je kunt bij Venema Podologie terecht voor podologische correctiezolen, pedicure, manicure, nagelregulatie, teenortheses en verzorgings­producten voor voeten en handen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply