Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Laat jouw kind pijnvrij lopen

  Voeten van kinderen verschillen van de volwassen voet. Zo bestaat het skelet van kinderen grotendeels nog uit kraakbeen dat door de dagelijkse belasting langzamerhand verandert in bot. Ook is de vorm van de voet anders: de achtervoet is minder ontwikkeld dan de voorvoet en naar verhouding breder en korter.

  De kindervoet is kwetsbaar. Door groei kunnen er klachten ontstaan, de zogeheten ‘groeipijnen’, waarbij de spieren nog niet gewend zijn aan de nieuwe stand. Een veel voorkomend probleem bij kinderen is hielpijn. In het hielbeen zit een groeischijf wat door overbelasting snel geïrriteerd kan raken en dan zeer pijnlijk kan zijn. Pijnklachten aan de groeischijven komen veel voor bij kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar en vaker bij jongens dan bij meisjes. Met een echo kan Anja in de voet kijken en daar haar behandelplan op afstemmen. Zij zal dan een steunzool maken die de pijn vermindert. Ook komt bij kinderen vaak een afwijkende voetstand voor. Dit is goed te corrigeren, zodat er op latere leeftijd minder klachten kunnen ontstaan.

  Pijnklachten aanpakken
  Als een kind pijn aan de voeten aangeeft, neem dat dan serieus en laat er een registerpodoloog naar kijken. De podoloog kan helpen de pijnklacht aan te pakken en de eventuele scheefstand te corrigeren met behulp van een op maat gemaakte corrigerende, ondersteunende en/of drukontlastende steunzool. Het dragen van goede schoenen is voor kinderen erg belangrijk. Anja zal hier ook tijdens het onderzoek advies over geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply