Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je kind pijnvrij lopen
  Rate this post

  De voeten van kinderen verschillen van die van volwassenen. Zo bestaan voeten van kinderen uit kraakbeen, dat door de dagelijkse belasting langzamerhand verandert in been. Ook is de vorm van de voet anders: de achtervoet is minder ontwikkeld dan de voorvoet en naar verhouding breder en korter.

  De kindervoet is kwetsbaar. Een probleem waar veel kinderen last van hebben, is hielpijn. Dit komt veel voor bij sportende kinderen.
  Ook kan er sprake zijn van een al of niet aangeboren afwijking, zoals een scheefstand, en zo zijn er nog andere oorzaken van klachten. Als je kind aangeeft dat het pijn heeft aan de voet(en), neem dat dan serieus en laat een gespecialiseerde professionale ernaar kijken: de registerpodoloog.
  De registerpodoloog kan helpen om (pijn)klacht aan te pakken en om eventuele scheefgroei te corrigeren, onder andere met behulp van op maat gemaakte corrigerende zolen. Ook kan verandering van schoeisel wellicht uitkomst bieden. Hiervoor doet de registerpodoloog eerst onderzoek naar de voeten van je kind, zodat de juiste oorzaak van de klacht vastgesteld kan worden en de juiste oplossing geboden kan worden.

  Over Podocentrum van der Wijk
  Al 21 jaar is familiebedrijf ­Podocentrum van der Wijk actief in Drachten, ­Surhuisterveen en Gorredijk. Het team bestaat uit een praktijkmanager, drie registerpodologen en een medisch pedicure. De praktijk streeft naar een zo hoog mogelijk kwaliteit en werkt nauw samen met diverse specialisten. Ook is er ­specialistische kennis aanwezig rond (risico’s bij) de kindervoet in de groei.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply