Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Laat je kind weer grip krijgen

  Faalangst, somberheid en een negatief zelfbeeld. De drukke prestatie­maatschappij heeft steeds meer haar weerslag op haar jongste inwoners. En daarnaast zijn er ook nog problemen waar kinderen tegenaan lopen, zoals gepest worden, niet kunnen slapen en niet weten hoe ze vriendjes moeten maken. Vaak is het lastig om erachter te komen wat je kind nu daadwerkelijk dwarszit. Integratieve kindertherapie en ­kindercoaching helpt kinderen met leer- en gedragsproblemen, én hun ouders.

  Kind weet het, kind kan het, kind doet het

  Integratief kindercoach Judith begeleidt en maakt met behulp van gesprek, spel en andere methodieken de problematiek bespreekbaar, echter het kind staat centraal. Bij de intake wil ze een zo breed mogelijk beeld van kinderen krijgen en daarom heeft ze altijd een intake gesprek met de ouders. Na een klein aantal sessies is er vaak al verbetering, doordat het kind zich weer prettig voelt. ‘Het motiveert mij om het kind te begeleiden in de zoektocht naar het zelfhelend vermogen. Een kind kan tegen van alles aan lopen, en wat is het dan fijn als zij zelf ervaren dat ze dit uiteindelijk, met hulp, zelf kunnen oplossen. ‘Kind weet het, kind kan het, kind doet het.’ Ik ben Integratief Kindertherapeut in opleiding aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, gediplomeerd KinderPersonalCoach en Counselor en Mediator’, geeft Judith aan.

  Machteloos gevoel

  Kinderen vinden het vaak moeilijk om gevoelens onder woorden te brengen. Dan vertellen ze niet waarom ze bijvoorbeeld boos, angstig of verdrietig zijn. Het kan zijn dat ze niet goed weten wat er van ze verwacht wordt of dat ze zich onbegrepen voelen. Dat geeft de kinderen zelf, hun ouders, en andere mensen die belangrijk voor ze zijn, vaak een machteloos gevoel. Dan kan een kindercoach uitleg en advies hierover geven. Uitgangspunt is dat kinderen altijd hun best doen en dat de oplossing in het kind zelf aanwezig is.

  HarTgrondig Opvoeden

  Een inspirende training: dat is wat ‘HarTgrondig Opvoeden’ is. In deze training leer je meer grip te krijgen op de opvoeding, en leer je gedragingen van je kind te begrijpen in een context waarin kinderen leven, denken én voelen. Je leert om op een liefdevolle en respectvolle manier in contact te komen met je kind! De thema’s: ongehoorzaamheid, zeuren, ruzie, jij in je rol als opvoeder, liegen en geweld komen aan bod. Je kunt deze training volgen bij Judith.

  Integratieve kindertherapie en kindercoaching helpt bij:
  – Emotionele problemen, zoals angsten, rouwverwerking en gevolgen van een echtscheiding
  – Gedragsproblemen, zoals woedeaanvallen, liegen en concentratiegebrek.
  – Ontwikkelingsfaseproblemen, zoals slaap, eet- en zindelijkheidsproblemen.
  – Bijzondere eigenschappen zoals hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.
  – Leren omgaan met de gevolgen van bijvoorbeeld ADHD, PDD-NOS en autisme.
  – Lichamelijke en psychosomatische klachten, zoals buik- en hoofdpijn en aangeleerde probleemgewoonten zoals duimzuigen.

  ‘Op hun eigen manier’

  ‘Ik ben Judith van Os-Miske en ik vind het bijzonder mooi hoe kinderen met integratieve kindertherapie op hun eigen wijze manier weer grip krijgen op hun eigen leven. Daar begeleid ik kinderen graag bij en ik neem ouders mee in dit proces van hun kind. Alles om het kind weer gelukkig te maken! In 2015 ben ik begonnen met Judith van Os – Praktijk Integratieve Kindertherapie. Ik begeleid kinderen tussen de 4 en 12 jaar die in de knel zijn geraakt of niet lekker in hun vel zitten.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply