fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Laat je kind weer pijnvrij lopen

  Voeten van kinderen verschillen van die van ­volwassenen. Zo bestaan voeten van kinderen uit kraakbeen, dat door de dagelijkse belasting langzamerhand verandert in been. Ook is de vorm van de voet anders: de achtervoet is minder ontwikkeld dan de voorvoet en naar verhouding breder en korter.

  Meestal ontwikkelen kindervoeten zich normaal, maar soms zijn er afwijkingen. De kindervoet is namelijk kwetsbaar. Een probleem waar veel kinderen last van hebben, is hielpijn. Dit komt veel voor bij sportende kinderen. Ook kan er sprake zijn van een al of niet aangeboren afwijking, zoals een scheefstand, en zo zijn er nog andere oorzaken van klachten. Als je kind aangeeft dat het pijn heeft aan de voet(en), neem dat dan serieus en laat een gespecialiseerde professional ernaar kijken: de podotherapeut.

  De podotherapeut kan helpen om de (pijn)klacht aan te pakken en om eventuele scheefgroei te corrigeren, onder andere met behulp van op maat gemaakte corrigerende zolen. Ook kan verandering van schoeisel wellicht uitkomst bieden. Hiervoor doet de podotherapeut eerst onderzoek naar de voeten van je kind, zodat de juiste oorzaak van de klacht vastgesteld kan worden en de juiste oplossing geboden kan worden.

  Over Voetstuk podotherapie
  Voetstuk is een moderne praktijk in podotherapie, gevestigd in het noorden van Nederland. Onze praktijk bestaat uit 4 podotherapeuten en 2 ­praktijkondersteuners. ­Verdeeld over 4 vestigingen in Assen, Groningen, Stads­kanaal en Ureterp kunnen wij je vrijwel altijd dichtbij huis behandelen. Wij maken gebruik van moderne apparatuur als 3D-scantechniek, drukmeting en moderne bewegings­analyseapparatuur. Wij streven naar kwaliteit en een persoonlijke benadering. Onze podotherapeuten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). Tevens zijn onze podotherapeuten ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).
  De podotherapeut is opgenomen in artikel 34 van het BIG-register en heeft daarmee een beschermde titel. Dat wil zeggen dat de podotherapeut altijd een wettelijk erkende HBO-bacheloropleiding Podotherapie heeft gevolgd. ­Anders dan bijvoorbeeld een podoloog is de podotherapeut een erkend paramedicus.

  Voor een behandeling van de podotherapeut kun je meestal zonder verwijsbrief bij de praktijk terecht.

  Klachten waarvoor je kind ­terecht kan bij de podotherapeut:
  – Vaak vallen, struikelen of zwikken
  – Niet lang kunnen of willen lopen
  – Vermoeidheid in benen en/of voeten
  – Afwijkende of kromme stand van de benen
  – Pijn in de voeten, enkels, knieën of rug
  – Ingegroeide teennagels
  – Als je kind na het zevende levensjaar nog steeds platvoeten of X-benen of O-benen heeft

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply