Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je kind weer pijnvrij lopen
  Rate this post

  De voeten van kinderen verschillen nogal van die van volwassenen. Zo bestaan voeten van kinderen uit kraakbeen, dat door de dagelijkse belasting langzamerhand verandert in been. Ook is de vorm van de voet anders: de achtervoet is minder ontwikkeld dan de voorvoet en naar verhouding breder en korter.

  Voetproblemen ontstaan bij kinderen veelal vóór het tiende jaar. Dit heeft vaak de ­volgende oorzaken:

  – De kinderen blijven op schoenen lopen waar ze uit zijn gegroeid.

  – De kinderschoenen worden te klein verkocht. Dat geeft vaak later pas-problemen.

  Voor kinderen is het uiterlijk van een schoen vaak belangrijker dan hoe de schoen zit. Ga daarom naar een specialist die hier doorheen kan kijken. De specialist kan door het opmeten van de voeten en door het voelen bij het passen inschatten of een schoen goed zit.

  Daarnaast kun je het best twee paar sportschoenen kopen, zodat deze om en om gedragen kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de schoenen niet te snel afslijten en dat jouw kind lange tijd goede sportschoenen draagt. ­Kinderen onder de 10 jaar kunnen het best ‘gewone’ sportschoenen dragen. Wanneer je kind ouder is dan 10, dan kun je het best op zoek gaan naar schoenen die geschikt zijn voor de desbetreffende sport.

  Pedicure Marieke van der Velden is ingeschreven in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Ook is Marieke aangesloten bij ProVoet, de brancheorganisatie voor pedicures.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply