Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Waar laat jij je kinderen het liefst achter?
  Rate this post

  Jouw kinderen: ze zijn je ontzettend dierbaar. Je wilt daarom dat ze naar een goede opvang gaan wanneer je zelf aan het werk bent. En het liefst wil je dat die fijne opvang een redelijke prijs heeft!

  Voor kwalitatief goede kinderopvang bepaal je een behoorlijke prijs. Personeelskosten, huisvestingskosten, bezettingsgraad, kwaliteitsaspecten zoals pedagogisch handelen: het zijn allemaal factoren die zorgen voor meer kosten.

  Recht op toeslag?
  Wet- en regelgeving heeft in Nederland vastgesteld hoe de kinderopvang bekostigd wordt. Wanneer je aan de voorgeschreven voorwaarden voldoet, heb je recht op kinderopvangtoeslag. Die is gebaseerd op het inkomen van jou en je eventuele partner. De belangrijkste voorwaarden om kinderopvangtoeslag te kunnen krijgen, zijn:
  – jij en je partner werken (of volgen een opleiding of een traject naar werk)
  – de opvang is geregistreerd

  Verandering
  Tot en met 2018 wordt de kinderopvangtoeslag berekend én uitgekeerd door de Belastingdienst. Via de kinder­opvangtoeslagtabel van de Belastingdienst kun je nagaan op hoeveel kinderopvangtoeslag je recht hebt. Dit gaat alleen wel veranderen. Je vraagt in de toekomst niet meer zelf je kinderopvangtoeslag aan; dit doet de kinderopvanginstelling voor jou. De instelling vraagt deze toeslag aan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), en de DUO betaalt aan de kinderopvang. Je krijgt wel een factuur voor de eigen bijdrage die je moet voldoen. Het vermoeden is dat dit in de loop van 2019 wordt ingevoerd, of in 2020.

  Reëel uurtarief
  SKD Kinderopvang, gevestigd in Delft, is een koepel­organisatie voor kinderopvang. Opvang tegen verantwoorde prijzen is het uitgangspunt van SKD. Ester Bothof van SKD kinderopvang: ‘Wij houden rekening met onze rechten en plichten naar onze klanten én medewerkers toe. Daarnaast zijn we bewust van onze sociaal-maatschappelijke rol binnen deze samenleving. Dit alles is onze basis voor een verantwoordelijk en reëel uurtarief voor onze diverse opvangdiensten.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply