Rate this post
 • Laat je kinderwens uitkomen
  Rate this post

  Iedere kinderwens heeft een eigen verhaal. Verhalen van verschillende mensen met verschillende achtergronden. 

  Gynaecoloog Jacqueline Pieters: ‘Als zelfstandig gespecialiseerd centrum zijn wij volledig ingericht op het vervullen van die kinderwensen. In onze kliniek bieden we je een prettige omgeving en begeleiden wij jouw kinderwens op een vernieuwende en verantwoorde manier. Hierbij staat een persoonlijke benadering centraal, waarbij ons hoofddoel is dat je je veilig, vertrouwd en gehoord voelt.’

  Aspecten van Medisch Centrum Kinderwens:

  Je wordt snel geholpen

  Je kunt er snel terecht voor een eerste afspraak en  voor onderzoeken. Mocht daarna een behandeling  volgen, dan zijn er geen wachttijden voor het starten  van een behandeling.

  Persoonlijk en betrokken

  Je hebt binnen de kliniek een vaste hoofdbehandelaar. Die is voor jou een vast aanspreekpunt tijdens het gehele traject van onderzoeken en behandelingen. Er wordt voor jou een behandelplan op maat gemaakt. Dit persoonlijke behandelplan zorgt ervoor dat iedere patiënt de beste behandeling met de hoogste kans op een zwangerschap aangeboden krijgt. Iedere beslissing wordt samen met jou genomen. Hierbij verliezen de medewerkers ook het sociaal-emotionele aspect niet uit het oog. Je hebt de mogelijkheid voor extra psychosociale ondersteuning, mocht je daar behoefte aan hebben.

  Veel ervaring

  Medisch Centrum Kinderwens beschikt over een kundig team met veel ervaring dat dichtbij de patiënten staat.  Alle zorgverleners hebben jarenlange ervaring en expertise in de begeleiding van mensen met een kinderwens.  In de kliniek wordt uitgebreid de tijd genomen om jou op een persoonlijke manier te begeleiden, waarbij er volop aandacht is voor de psychische belasting.

  Gespecialiseerde kliniek

  De medewerkers begeleiden in de kliniek alleen mensen die een onvervulde kinderwens hebben. Dit zorgt ervoor dat de zorg er volledig op gericht is om in een prettige omgeving de beste begeleiding te bieden. Er wordt voortdurend geëvalueerd of de zorg voldoet aan jouw verwachtingen en aan de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. De zorg wordt daarom continu aangepast waar dit nodig is.

  Compleet aanbod aan behandelingen

  Het centrum beschikt over een eigen laboratorium,  een eigen spermabank, een eigen eicelbank en een  eigen embryobank. Dit zorgt ervoor dat het centrum  een compleet aanbod aan behandelingen kan bieden.

  Ruime openingstijden

  Je hebt een ruime keuze voor het maken van afspraken, waarbij je ook de mogelijkheid hebt voor afspraken in de avond of in het weekend. Voor behandelingen is de kliniek 7 dagen per week, 365 dagen per jaar geopend.

  Verzekering

  De zorg in de kliniek wordt door de verzekering onder dezelfde verzekeringsvoorwaarden vergoed als in  het ziekenhuis.

  Jacqueline: ‘Vakkennis, jarenlange ervaring en betrokkenheid: dat zijn de kenmerken van ons team. Onze ervaren artsen werken altijd nauw samen met onze gespecialiseerde verpleegkundigen en de specialisten in ons eigen fertiliteitslaboratorium. Daarmee bieden ze je een op maat gemaakte, uitstekende medische behandeling op weg naar het zo gewenste kind.

  Bovendien gaat ons team altijd uit van jouw persoonlijke geschiedenis en wensen en begeleiden we je betrouwbaar en vertrouwelijk. Wij hanteren bij alle behandelingen strikte medische indicaties, zoals deze zijn vastgelegd in  de richtlijnen van onze beroepsgroepen NVOG en KLEM.’

  Een goede voorbereiding

  Wanneer je zwanger wilt worden, dan blijkt uit onderzoeken dat een goede voorbereiding de kans op een gezond kind (en later een gezonde volwassene) vergroot. 14 weken voordat je zwanger wordt, worden de eicellen en zaadcellen aangemaakt. In deze periode kunnen ongunstige omstandigheden invloed hebben op de ontwikkeling van de eicellen en zaadcellen. Dat betekent dat al voordat je zwanger bent, ongunstige omstandigheden de kans op een zwangerschap en een gezond kind kunnen beïnvloeden.

  Een goede voorbereiding houdt in dat je je bewust wordt van jouw leefstijl. Zijn er factoren in jouw leefstijl die de kans op een (gezonde) zwangerschap kunnen beïnvloeden? Denk daarbij aan roken, alcoholgebruik, voedingspatroon, foliumzuurgebruik en je gewicht. Zijn er in jouw familie of in de familie van je partner kinderen geboren met een aangeboren afwijking? Dit kan soms betekenen dat er een erfelijk probleem in de familie aanwezig is. Wanneer je een infectieziekte hebt (zoals HIV of hepatitis) of een chronische ziekte (zoals suikerziekte, hoge bloeddruk of epilepsie) of bepaalde medicijnen gebruikt, dan is het verstandig om eerst advies te vragen aan je huisarts of gynaecoloog voordat je zwanger probeert te worden.

  De websites www.zwangerwijzer.nl en – www.slimmerzwanger.nl zijn ontwikkeld door het  Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Op deze websites kun je een vragenlijst invullen met betrekking tot alle factoren die invloed hebben om de kans op een (gezonde) zwangerschap te vergroten.

  Sperma-, eicel- of embryobank

  Medisch Centrum Kinderwens beschikt over een eigen sperma-, eicel- en embryobank. De vraag naar donorzaad is groter dan het aanbod. Helaas is er een tekort aan sperma- en aan eiceldonoren, maar het centrum is continu aan het werven.  Op dit moment loopt een wervingsactie via Boomerang-kaarten.

  Overgebleven embryo’s uit succesvolle IVF-behandelingen kunnen via de embryobank (de enige in Nederland) gedoneerd worden aan mensen die geen enkele mogelijkheid meer hebben op een eigen zwangerschap.

  Medisch Centrum Kinderwens is op zoek naar gezonde mannen en vrouwen die zaad of eicellen willen doneren om op deze manier wensouders te helpen om hun kinderwens te verwezenlijken. Geïnteresseerd? Meld je aan als donor  via 071-5812300.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply