Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Laat het niet je laatste redmiddel zijn

  Iedereen wil gelukkig zijn en een zo goed mogelijk leven leiden. Maar het lukt niet iedereen om dat voor elkaar te krijgen. Zo kun je te maken krijgen met een ernstige ziekte, een ongeluk of een andere nare ervaring. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Met behulp van hypnotherapie kun je klachten aanpakken en je emoties een plek geven.

  Je zou het misschien niet denken, maar juist bij een groot aantal lichamelijke en psychische klachten kun je goed terecht bij een hypnotherapeut. Hypnotherapie heeft  zich onder andere bewezen bij depressie en PTSS, chronische pijn en migraine. Dan is het toch jammer dat de meeste mensen pas bij een hypnotherapeut aankloppen als ze al van alles geprobeerd hebben en hypnotherapie als een laatste redmiddel zien…

  Positieve verandering
  Hypnotherapie is een therapievorm waarbij met trance en het onbewuste gewerkt wordt. Het is een mooie, subtiele manier om klachten positief te veranderen. Het werken met trance is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij (faal)angst, verslaving, negatief zelfbeeld, depressie, slaapproblemen en stress. Door te werken met trance, kun je je bewuster worden van allerlei belemmerende gedachten en gedragspatronen, en je ervan bevrijden.

  Niet eng
  Over hypnose zijn nog veel misverstanden. Bijvoorbeeld dat het eng is, maar niets is minder waar. Sterker nog: we zijn allemaal dagelijks in een bepaalde staat van hypnose. Je bent bijvoorbeeld onder hypnose wanneer je aan het autorijden bent, waarbij je je een deel van de afgelegde rit niet meer kunt herinneren.
  Of wanneer je helemaal opgaat in een boek of film, zodat je de buitenwereld even vergeet. Ook vlak voordat je ‘s avonds of ‘s nachts in slaap valt, verkeren je hersenen in een staat van hypnose. Het is dus een heel natuurlijk proces. Deze staat van een ander bewustzijn kan ingezet worden bij de aanpak van klachten. Je blijft je onder hypnose altijd bewust van je omgeving. Je verliest dus niet de controle over jezelf, en je kunt altijd onmiddellijk terug­komen in je normale manier van denken / staat van zijn.

  Eldorado consulting biedt begeleiding, coaching en advies, waarbij oprechte interesse in de mens en professioneel handelen vooropstaan. Behalve hypnotherapie biedt de praktijk ook NLP.

  Meer regie over je eigen leven
  De overtuigingen die jouw gedrag bepalen, zijn soms erg belemmerend. Je wilt graag het één, maar je doet het ander. Bij NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) draait alles om mensen, gedrag en gevoelens. NLP is een effectieve communicatiemethodiek en gaat over hoe je zintuigen informatie opvangen, hoe je deze informatie verder verwerkt en hoe je je vervolgens  gedraagt. Als je je eenmaal meer bewust bent van hóe je dingen doet, dan kun je leren om meer regie te krijgen over je leven. Dit is toepasbaar in zowel je relatie, je werk en je gezin als je sociale leven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply