Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
2.8/4 - (4 stemmen)
  • Laat niet langer over je heen lopen
    2.8/4 - (4 stemmen)

    Hester vertelt: Ik was altijd een ‘pleaser’. Ik probeerde het iedereen naar de zin te maken. Maar op de een of andere manier begon dat de laatste jaren steeds meer te knellen. Ik wilde ook weleens dat er naar mij geluisterd werd. Maar toch bleef ik het moeilijk vinden om die confrontatie aan te gaan. En als ik het dan die enkele keer dat ik al mijn moed bij elkaar had geraapt toch probeerde, leek het wel alsof niemand me hoorde. Het was net alsof de boodschap niet overkwam en ik liet weer over me heen lopen en deed maar gewoon wat er van me verwacht werd: het de ander naar de zin maken.

    Enige tijd geleden is daar echter verandering in gekomen. Je zult het misschien niet geloven, maar daarbij ben ik ­geholpen door een paard. Ja, je leest het goed: door een paard! Bij toeval kwam ik in contact met een paardencoach en ik ben een paar sessies gaan volgen. Dit is het mooiste cadeau dat ik mezelf ooit had kunnen geven! Ik kan me er nog steeds over verbazen dat je zoveel kunt leren van een dier. Het paard hield mij als het ware een spiegel voor en ik kan je vertellen: dat was behoorlijk confronterend. Ik werd me bewust van mijn vaste patronen, maar ook van mijn talenten. En waar me dat bij mensen nog niet gelukt was, lukte het bij het paard wel: er werd naar me geluisterd. Zonder oordeel. Ik werd geaccepteerd zoals ik was. Het had niet alleen te maken met wat ik zei, maar ook met wat ik niet zei: de zogenaamde ‘non-verbale communicatie’. Daar wist mijn paardencoach Thea de reactie die het paard mij spiegelde als geen ander te vertalen naar mijn eigen wijze van communiceren. Ik werd me bewust gemaakt rond hoe ik anders kan reageren en wat me dat vooral in positieve zin opleverde. Het heeft me niet alleen veranderd, maar ook ontzettend veel zelfvertrouwen en tools gegeven om mee verder te kunnen. En blijkbaar straal ik dat nu ook uit. Het is net alsof ik voor het eerst door anderen wordt ­opgemerkt. Ik ben niet meer die grijze muis over wie ­iedereen heen loopt, ik ben iemand die er mag zijn. En dat voelt heel erg goed.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply