Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je lichaam zichzelf genezen
  Rate this post

  In een ideale wereld zouden we allemaal louter gezonde voeding nuttigen. In onze ­wereld stoppen we dagelijks producten in onze mond die eigenlijk geen voedsel genoemd zouden mogen worden: snoep met kleurstoffen en frisdranken, sauzen en witmeelproducten boordevol suikers. Deze producten hebben amper voedingswaarde en brengen ons lichaam in de war.

  Eigenlijk is het heel onlogisch: we willen ­allemaal gezond zijn en tegelijkertijd doen we er alles aan om ons lichaam en onze geest ongezond te maken. Voeding als medicijn is als een omgekeerde wereld, want voeding is de basis van ons bestaan en geen behandelmethode. Toch is het tegenwoordig nodig om voeding als medicijn te zien om klachten te behandelen. We luisteren namelijk vaak niet naar de signalen die ons zieke lichaam geeft. Bovendien bevat onze huidige voeding vaak niet voldoende noodzakelijke stoffen, zoals foliumzuur.  Als je fysieke of emotionele klachten hebt, is het daarom verstandig je te laten onderzoeken door een orthomoleculair therapeut. Hij onderzoekt je van buiten door inzicht te krijgen in je huidige levens- en voedings­patroon.
  Ook bloed- en urineonderzoek kan inzicht geven in tekorten of overschotten van bepaalde stoffen in je systeem. Uiteindelijk is een combinatie van inzicht in jouw levensstijl met een aangepast dieet en aanvullende voedingssupplementen vaak de oplossing voor veel klachten. Je lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, waarnaar je weer moet leren luisteren om de optimale versie van jezelf te worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply