fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Laat je lichaam spreken

    Op een dag wil het simpelweg niet meer. Je bent kapot van vermoeidheid en je reserves zijn uitgeput. Met dit soort klachten word je meestal doorverwezen naar een psycholoog. Daar praat je over je problemen met als doel je klachten te verminderen. Maar wat als het praten niet helpt?

    Soms bieden gesprekken geen oplossing. Praten doe je vanuit je ratio. Daarbij besteed je amper aandacht aan je lichaam, terwijl de signalen van je lijf jou juist heel belangrijke boodschappen geven. Zodra je naar deze signalen gaat luisteren, ontdek je wat je écht nodig hebt in het leven en weet je welke richting je op wil gaan.
    In de danstherapie ga ik met jou op onderzoek uit en kijken we hoe jij de pijnlijke aspecten van het leven en negatieve emoties beter te lijf kunt gaan. We doen verschillende oefeningen waardoor je je lijf weer gaat voelen en je ‘bazige’ hoofd even op de achtergrond verdwijnt. Je ervaart lijfelijk wat je nodig hebt om bepaalde emoties of situaties beter aan te kunnen. Door samen in beweging te gaan, leer je bijvoorbeeld waar je grenzen liggen, leer je jouw eigen lichaamssignalen herkennen en jouw gevoelens toe te laten. Door te doen en te ervaren binnen de danstherapie leer je tevreden te zijn met wie je bent en jezelf te laten zien en te horen. Laat je lichaam spreken en luister ernaar. Dan zal je merken dat je je op termijn steeds beter gaat voelen en weer een stuk lekkerder in je vel zit.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply