Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3.7/4 - (3 stemmen)
 • Laat je lichaam weer je vriend worden
  3.7/4 - (3 stemmen)

  We denken vaak, als we een lichamelijke klacht hebben, dat ons lichaam ons in de steek heeft gelaten. Maar eigenlijk is het juist andersom: we hebben ons lichaam in de steek gelaten, en ons lijf geeft aan dat er iets niet goed zit door klachten te geven. Met Body Stress Release (BSR) werk je weer samen met je lijf en laat je je lichaam weer je vriend worden!

  ‘Body Stress’ is een term voor spanning die zich in het ­lichaam heeft opgehoopt en in de spieren is vastgezet, en die zich kan uiten in bijvoorbeeld rug-, nek- of schouder­klachten. Normaal kom je van je klachten af als je rust neemt en je jezelf niet meer overbelast. Maar als de spanning al lang in je lichaam zit, wordt die niet meer ‘geregistreerd’ als spanning en wordt die vastgehouden. Vergelijk het maar met het dragen van een horloge: je voelt het bandje op een gegeven moment niet meer zitten.
  Door Body Stress werkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam minder, is het herstel langzamer en ontstaan er vaak pijnklachten.

  Spanning loslaten
  BSR is een behandeltechniek waarbij gekeken wordt naar de gehele lichaam. Met BSR zet je een proces van loslaten in gang. Aan de hand van tests wordt bekeken waar precies de spanning zit. Er worden, voornamelijk met de duim, impulsen gegeven aan spieren in de vorm van kleine duwtjes, zodat die de spanning loslaten. Op die manier komt het lichaam terug in de toestand zoals het oorspronkelijk bedoeld was. Het lichaam wordt dus als het ware ‘gereset’. BSR is geschikt voor iedereen van elke leeftijd!

  In Den Haag kun je voor Body Stress Release terecht in de praktijk voor natuurgeneeswijzen van Dorothee von Eicken. Zij is aangesloten bij de BSRAN (Body Stress Release Asso­ciatie Nederland) en de VBAG (Vereniging ter bevordering van Alternatieve Geneeswijzen). Behandelingen worden mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het ­aanvullende pakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply