Rate this post
 • Laat rokerslijntjes in het verleden!
  Rate this post

  Roken heeft niet alleen invloed op je gezondheid. Het tast ook je uiterlijk aan: van gele vingers en tanden, futloos haar en een grauwe huid tot aan diepe rimpels. Vroeger zag je er misschien nog stoer uit toen je een sigaret opstak, maar nu laat het je er al gauw jaren ouder uitzien. Zelfs wanneer je de sigaretten achter je hebt gelaten, kunnen al die trekjes je blijven achtervolgen in je spiegelbeeld.

  Dat de effecten van langdurig roken je niet in de koude kleren gaat zitten, weet Cora (53) maar al te goed. Ze vertelt: ‘Al op mijn elfde stak ik mijn eerste sigaret op. In mijn omgeving was dat doodnormaal. Wat zou ik graag terug in de tijd gaan om mezelf heen en weer te schudden. Doe het niet, zou ik tegen mezelf willen schreeuwen. Je verpest je leven – én je huid!’

  Wake-upcall
  ‘Vanaf dat moment was ik verknocht aan roken,’ vervolgt Cora met een zucht. ‘Op de middelbare school rookte ik een pakje per dag, soms wel twee. De wake-upcall kwam pas jaren later. Zo rond mijn veertigste staken de eerste gezondheidsproblemen de kop op. Mijn rokershoest werd steeds erger, totdat ik een paar jaar geleden nauwelijks meer kon ademhalen. Ik werd toen opgenomen in het ziekenhuis en kwam zelfs op de IC terecht.’

  Rokersverleden
  ‘Gelukkig kwam ik er na deze traumatische ervaring weer bovenop. Maar ik wilde niet meer herinnerd worden aan mijn rokersverleden. Ik kon geen sigaret meer zien. Op mijn gezicht stond echter het onmiskenbare bewijs. Dat mijn longen en stem permanent waren aangetast, kon ik helaas niet meer veranderen. Waar ik nog wel controle over had, was mijn uiterlijk. Ik wilde de invloed van het roken dan ook zoveel mogelijk ongedaan maken.’

  Kennismaking
  ‘Via-via hoorde ik goede verhalen over Dokter André. Ik nam daarom contact met hem op om te vragen of hij wat voor mij kon betekenen. Tijdens de eerste kennismaking merkte ik al snel dat ik in goede handen was. Niet alleen zorgt André dat je volledig op je gemak bent, hij neemt ook nog eens alle tijd om naar je verhaal te luisteren. Het was overduidelijk dat hij echt begaan is met zijn klanten en kennis van zijn vak heeft. Wat ik ook kon waarderen, is dat hij erg eerlijk is over wat wel en niet mooi is.’

  Veilig gevoel
  ‘Ik wilde voornamelijk af van die storende rokerslijntjes rondom mijn mond, omdat die het meest opvallend waren. André stelde toen voor om de lijntjes op te vullen met een filler. Mijn eerste reactie was sceptisch, dus hij liet me de resultaten zien die hij eerder had geboekt met ex-rokers. Daarvan was ik zo onder de indruk, dat ik besloot om fillers een kans te geven. Dat het effect na een jaar uitgewerkt zou zijn, gaf me bovendien een veilig gevoel.’

  Verbijsterend resultaat
  ‘Achteraf had ik me geen zorgen hoeven maken. Toen ik mijn gezicht na de behandeling bestudeerde, was ik verbijsterd. De lijntjes vielen nauwelijks meer op en het leek zó natuurlijk. Alsof ik weer naar een jongere en verbeterde versie van mezelf keek. Ik had niet durven dromen dat een fillerbehandeling zo effectief zou zijn. Het geeft me zo’n goed gevoel. Eindelijk kan ik weer met een glimlach in de spiegel kijken, zonder dat ik geconfronteerd word met mijn verleden.’

  Wist je dat …
  … ook niet-rokers last kunnen krijgen van rokerslijntjes bij het ouder worden? De naam rokerslijntjes komt waarschijnlijk doordat bij het roken, maar bijvoorbeeld ook bij het drinken via een rietje, deze plooitjes boven de mond zo duidelijk te zien zijn. Dokter André behandelt daarom rokerslijntjes bij zowel (ex-)rokers als niet-rokers.

  Gratis vrijblijvend consultgesprek
  Of je nou lijntjes en plooien in je gezicht wilt verminderen, van je fronsrimpels af wilt, of volle, gezonde en glanzende lippen wilt: bij Dokter André ben je aan het juiste adres! Met zijn ruime ervaring als cosmetisch arts helpt hij je weer goed in je vel te zitten. Zijn doel is om je gezicht weer een frissere uitstraling te geven, waarbij de mimiek van je gezicht behouden blijft. Een natuurlijk resultaat dus. Tijdens de eerste, vrijblijvende afspraak bespreken jullie samen jouw wensen en verwachtingen. Dokter André neemt alle tijd voor je en voorziet je van een eerlijk advies. Jullie bekijken dan welke behandeling het beste bij je past.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply