Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je stress los
  Rate this post

  Stress is van oorsprong een heel nuttige eigenschap van je lichaam om te overleven in noodsituaties. Doordat het hormoon cortisol vrijkomt, word je in staat gesteld om alert te reageren. Je kunt je voorstellen dat je daar veel aan hebt als je bijvoorbeeld moet pieken tijdens een sportwedstrijd of als je een examen moet doen. Als je lichaam daarna weer in rust komt en kan herstellen, is er niets aan de hand. Maar als je continu stress blijft ervaren, kun je hier veel hinder van ondervinden.

  Langdurige stress veroorzaakt spanning in je spieren. Doordat deze op zenuwen drukken die spieren, organen, het hormoon- en spijsverteringsstelsel aansturen, kun je je voorstellen dat er op allerlei plekken in je lichaam verstoringen op kunnen treden. Dat is dan ook precies de reden dat stressklachten zo verschillend van aard kunnen zijn. Van een pijnlijke en stijve nek en schouders, hoofdpijn en slaapproblemen tot darmklachten, concentratieproblemen of chronische pijn. En of je nu veel of weinig klachten hebt, laat je niet vertellen dat je er maar mee moet leren leven, dat het wel aan je leeftijd zal liggen of dat het tussen je oren zit. Want er kan wel degelijk iets aan gedaan worden.

  Zelfherstellend vermogen
  Wanneer je lang aan stress, van welke aard dan ook, hebt blootgestaan, wordt de spierspanning in je lichaam laagje voor laagje opgebouwd en is het voor je lichaam erg moeilijk om dit weer op te lossen. Daar heeft het een beetje hulp bij nodig. Body Stress Release (BSR) is daar een heel goed hulpmiddel voor. BSR gaat uit van het zelfherstellend vermogen van je lichaam en zal die stresslaagjes één voor één afpellen. Het vergt wel enkele behandelingen, waarbij je overigens gewoon je kleding aan kunt houden, voordat je klachtenvrij bent. Je moet BSR dan ook zien als een proces, als een weg naar een gezonder leven. En daar is niets zweverigs aan. Integendeel, BSR kenmerkt zich juist door de eenvoud, de precisie en de goede resultaten. Een aanvullende gezondheidstechniek. Je klachten ver­dwijnen en je gezondheid komt weer terug.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply