Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je tanden zien!
  Rate this post

  Je merkt er niets van, maar binnen in jouw mond gebeurt de hele dag door van alles. Je hebt zelf invloed op je mondconditie door bijvoorbeeld je voeding, medicijngebruik en de manier waarop je je gebit reinigt. Veel mensen denken dat twee keer per jaar de tandarts bezoeken voldoende is om hun mond gezond te houden. Dit is niet waar! Als je écht voor een optimale mondconditie wilt gaan, dan vraagt dat om meer.

  Binnen de mondzorg bestaan er grofweg twee categorieën cliënten: de klant met een gezonde mond en de klant met tandvleesontsteking, oftewel ‘parodontitis’. Mondhygiënist Dominique Pico: ‘Je zou denken dat de eerste groep voldoende heeft aan een tweejaarlijks tandartsbezoek. Niets is minder waar! Zowel bij een gezond gebit als bij mondproblemen is het erg belangrijk om regelmatig de mondhygiënist te bezoeken. Waar de tandarts zich vooral richt op het repareren van tanden en kiezen, heb ik alle tijd en aandacht voor het reinigen van het gebit én het geven van reinigingsinstructies. Ik werk dus zowel probleemoplossend als preventief. Als jij vervolgens thuis ook goed let op je mondverzorging, dan zorgen we er samen voor dat jouw gebit weer gezond wordt en blijft.’

  Preventie belonen
  ‘Mensen die kiezen voor preventieve mondzorg, krijgen vaak geen vergoeding van hun zorgverzekering. Dit is eigenlijk de omgekeerde wereld. In mijn ogen zou preventie in de mondzorg juist aangemoedigd moeten worden, want voorkomen is altijd beter dan genezen! Wat dat betreft zijn er nog voldoende zaken te verbeteren in de wereld van de zorgverzekeringen’, aldus een bevlogen Dominique.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply