Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Laat ze niet meeliften!

  Je bent gek op je huisdier; jouw hond of kat is echt onderdeel van jullie gezin. Misschien mag jullie trouwe huisgenoot wel lekker op bed liggen! Erg gezellig en er gaat niets boven de onvoorwaardelijke liefde van een huisdier voor zijn baasje. Toch moet je altijd in je achterhoofd houden dat een dier parasieten met zich mee kan dragen waar je als gezin niet op zit te wachten. Je weet vast wel dat het ontwormen en ontvlooien van jouw huisdier erg belangrijk is.  Maar doe je het ook trouw?

  Veel mensen vergeten regelmatig te ontvlooien en te ontwormen, vinden het te duur of denken dat het niet echt nodig is. Het niet behandelen van wormen en vlooien heeft echter negatieve gevolgen voor de gezondheid van je dier én je gezin. Laat je goed adviseren door je dierenarts,  want voorkomen is dus beter en verstandiger dan genezen!

  Springende vachtbijters
  Vlooien zijn kleine beestjes die zich verschuilen in de vacht van je hond of kat. Je merkt dat je dier er last van heeft doordat hij zich vaak krabt. Bij honden kan een vlooienbesmetting bovendien roodheid, bultjes, schilfers, korsten en kaalheid tot gevolg hebben. Bij katten kan een vlooienbesmetting zorgen voor symmetrische kaalheid, korstjes over de rug, zwellingen en zweren op de lip. Vlooien kunnen virale, bacteriële en sommige andere organismen overbrengen en zorgen voor de overdracht van de lintworm. Ook wij kunnen worden gebeten door vlooien, met als gevolg jeuk en huidirritatie en zelfs een lintwormbesmetting. Daar moet je toch niet aan denken?

  Krioelende darmbewoners
  Wormen komen in allerlei soorten en maten voor, zoals de rondworm en de lintworm. Uit onderzoek blijft dat 28% van de kinderen hun eten (stiekem) deelt met hun huisdieren, 21% hun vingers na het eten laat aflikken door hun huisdier en 38% in bed speelt met hun huisdier of deze in bed verstopt. Ook in tuinen, zandbakken en parken komen vaak eitjes van wormen voor door honden- en kattenuitwerpselen. Hierdoor loopt je kind, of jijzelf, kans om een wormbesmetting op te lopen. Een wormbesmetting kan vervelende tot zelfs ernstige ziekten veroorzaken bij mens en dier.

  Je hond of kat kan door een wormbesmetting last krijgen van diarree (met bloed), verstopping, achterblijvende groei, braken, een doffe vacht of bloedarmoede. Bij puppies en kittens kan een ernstige wormbesmetting zelfs tot de dood leiden. Het is daarom van groot belang dat je je dieren regelmatig ontwormt om deze parasieten te voorkomen.

  Veterinary Happiness  Award 2017
  Dierenkliniek Animalis heeft afgelopen voorjaar de Veterinary Happiness Award 2017 gewonnen. Deze Award is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) en is gericht op het promoten van goede voorbeelden van positieve aandacht voor de menskant in de diergeneeskunde.
  Eigenares Angelina de Jong van Dierenkliniek Animalis: ‘We zijn een leuk bedrijf en dat willen we ook uitstralen. We hebben een huiselijke sfeer gecreëerd voor onze klanten. Zo lopen er twee ‘praktijkkatten’ rond in de wachtkamer. Verder nemen we de tijd voor de baasjes, luisteren we goed naar hen en stellen we de juiste vragen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply