fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Lach je tanden bloot tijdens je volgende sollicitatie

  Je hebt maar één kans om een goede indruk bij een sollicitatiegesprek achter te laten. In die eerste paar seconden word je, vaak onbewust, al ‘gescreend’ op zelfvertrouwen, persoonlijke verzorging, interesse en toegankelijkheid. Daar kun je dus zelf een heleboel aan doen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een schoon en goed verzorgd gebit. Zo’n stralende lach is een sieraad voor je gezicht en geeft je absoluut zelfvertrouwen.

  De juiste mondverzorging
  Een mooi gebit begint met de juiste mondverzorging. Met alleen maar een dagelijkse poetsbeurt ben je er nog niet. De tandplak, het laagje op je tanden en kiezen dat vooral uit bacteriën bestaat en verantwoordelijk is voor gaatjes en tandvleesontstekingen, gaat namelijk ook tussen je tanden en kiezen zitten. Plekjes die voor jouw tandenborstel moeilijk te bereiken zijn. Met een rager, stoker of flossdraad bereik je die plekjes wel. Wat je het best kunt gebruiken, hangt van de ruimte tussen je tanden en kiezen af. Je mondhygiënist kan je daar uitstekend in adviseren. Ze weet ook precies hoe je beste kunt poetsen en wat voor soort tandpasta voor jou geschikt is.

  Slechte adem
  Zie je het al voor je: degene met wie jij dat sollicitatiegesprek hebt, deinst terug vanwege jouw slechte adem. Een slechte adem is echt een taboe, maar gelukkig is er iets aan te doen. De oorzaak kan natuurlijk simpel zijn door bepaalde voedingsmiddelen, zoals knoflook, die je gegeten hebt. Het kan echter ook zijn dat er bacteriën achter op je tong zitten of dat je tandvlees ontstoken is. Je mondhygiënist kan je met een persoonlijk advies helpen om het probleem op te lossen.

  Meer zelfvertrouwen
  Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de ondervraagden vindt dat een stralende lach voor meer zelfvertrouwen zorgt!

  Waarom naar de mondhygiënist?
  Je bezoekt al trouw één of twee keer per jaar de tandarts. Wat kan een mondhygiënist daar nog aan toevoegen? ‘Wij richten ons in eerste instantie op preventie, dus het voorkomen van gaatjes, en tandvleesaandoeningen’, legt Ans Lindeman van Mondhygiënisten Borne uit. ‘Als je je tanden, kiezen en tandvlees regelmatig professioneel laat reinigen, is de kans dat je een gezond en goed gebit houdt groot. Je voorkomt gaatjes en je tanden en kiezen worden niet gevoelig.’ Haar collega Sandra Mulder vult aan: ‘Naast die preventieve zorg verlenen we ook extra zorg als je bijvoorbeeld last hebt van een tandvleesontsteking of een slechte adem. Ook maken we extra tijd vrij voor cliënten die nét iets meer tijd nodig hebben voor een behandeling, omdat ze bijvoorbeeld angstig zijn, medische klachten hebben of onder begeleiding onze praktijk willen bezoeken. Daar is alle ruimte voor.’

  Meerdere soorten behandelingen
  Bij Mondhygiënisten Borne kun je naast preventieve en curatieve zorg, ook terecht voor cosmetische en bijzondere zorg. De cosmetische zorg richt zich op het bleken van tanden, en de bijzondere zorg op bijvoorbeeld zwangerschap, medicijngebruik, ziekte of andere specifieke omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de conditie van de mond. ‘Wij kunnen zelfs de behandeling bij jouw thuis uitvoeren’, licht mondhygiënist Chantal Geerdink toe. ‘Als het voor jou, om welke reden dan ook, niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kun je ons, als particulier of zorginstelling, daarvoor benaderen.’

  Tip
  Neem je kind ook mee naar de mondhygiënist. Zo leert hij al op jonge leeftijd verstandig met zijn gebit om te gaan. Tot de leeftijd van 18 jaar worden de kosten voor een bezoek aan de mondhygiënist trouwens gewoon vergoed vanuit de basis-zorgverzekering, dus waarom zou je het niet doen? Jong geleerd is oud gedaan!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply