Rate this post
 • Lachen zonder schaamte
  Rate this post

  Wist je dat Nederlanders hun gebit gemiddeld een 6,5 geven? Tot wel 1 op de 5 Nederlanders geeft hun eigen gebit zelfs een onvoldoende. Het gebruik van sociale media en jezelf continu in de camera zien, maakt dat we steeds meer bewust zijn van ons gebit. En steeds meer mensen willen daarom ook een mooi gebit waarvoor ze zich niet hoeven te schamen.

  Ontevreden zijn met je gebit is natuurlijk niet hetzelfde als problemen hebben met je gebit, maar het kan hand in hand gaan. Zo’n driekwart van de Nederlanders vindt het gebit niet mooi, te geel of te scheef. Daarom zijn er veel mensen die wel iets aan het gebit zouden willen aanpassen, bijvoorbeeld door middel van facings.

  Schildjes over de tanden
  Facings zijn een soort schildjes van porselein die over je bestaande tanden worden geplaatst. Deze ‘schildjes’ kunnen een wittere kleur hebben en eventueel een andere vorm. Daardoor ontstaat een recht, mooi gebit. Spleetjes tussen tanden, afgebroken hoekjes of scheefstand kun je met facings maskeren. Tegelijkertijd beschermen ze je eigen gebit.

  Tand des tijds
  Je kunt kiezen voor facings van composiet of porselein. Bij CDC Complete tandzorg maken we alleen gebruik van porseleinen facings die in ons eigen laboratorium op maat worden gemaakt. Porselein is een stuk duurzamer, waardoor ze langer bestand zijn tegen de tand des tijds! De tandarts slijpt alleen een dun laagje glazuur af, maakt een afdruk van de tanden en maakt een passende facing die aansluit op de vorm en grootte van je tanden.

  Stralende lach
  Een facing voelt en functioneert als je eigen tanden. Je kunt en mag gewoon alles eten. Wel kunnen je facings, net als normale tanden, beschadigen als je op iets heel hards bijt bijvoorbeeld. Ook kunnen ze op den duur verkleuren, vooral wanneer je rookt en veel koffie of thee drinkt. Gelukkig zijn porseleinen facings veel minder gevoelig voor verkleuringen dan andere type facings, waardoor je lang mooie tanden houdt. Onderhoud je gebit als gewoonlijk, dan kun je decennialang genieten van een stralende lach.

  Het verhaal van Eline (47)
  ‘In het verleden heb ik slechte ervaringen gehad met mijn toenmalige tandarts. Hij was onvoorspelbaar, gaf niet aan wat hij ging doen en hield weinig rekening met mij als patiënt. Daardoor heb ik geregeld pijn gehad tijdens behandelingen. Ik besloot een nieuwe tandarts te zoeken, maar bleef dit maar voor mij uitschuiven. Ik wilde niet weer zo’n vervelende situatie.’

  ‘Helaas waren mijn tanden er daardoor niet zo heel best aan toe. Onderin stonden mijn tanden schots en scheef, ik had enkele lelijke verkleuringen en laatst brak er een stukje van mijn voortand af. Dat was voor mij de druppel. Ik wilde niet langer met mijn hand voor mijn mond praten en lachen. En ik wilde ook weleens breeduit lachend op foto’s staan.’

  ‘Met veel zenuwen heb ik toen contact opgenomen met CDC Complete tandzorg. Vanaf het intakegesprek verdwenen die zenuwen als sneeuw voor de zon. Ik merkte dat ik in goede handen was. De tandarts adviseerde me facings, omdat mijn klachten vooral van cosmetische aard waren. Hij legde me duidelijk en zorgvuldig uit hoe die behandeling eruit zou zien, en toen ben ik ervoor gegaan.’

  ‘Ik ben enorm te spreken over het resultaat. Mijn gebit is natuurlijk, maar wel veel rechter en mooier van kleur. Dat doet wonderen voor mijn zelfvertrouwen. Zo bezien gaat een gebitsbehandeling veel verder dan je gebit alleen!’

  Wist je dat…
  …uit onderzoek blijkt dat mensen positief reageren om lachende mensen? Door te lachen, laat je daarom sneller een positieve indruk achter bij anderen. Het maakt je aantrekkelijker naar anderen toe, wat je weer meer kans geeft op (werk)succes en geluk. Belangrijk dus om je tanden bloot te (durven) lachen!

  Van cosmetische behandeling tot complete gebitsrenovatie
  Wil jij weer een gebit waar je trots op kunt zijn? Bij CDC Complete tandzorg helpen we je graag verder. Hier werken specialisten op verschillende gebieden, waaronder cosmetische tandheelkunde, gebitsrenovatie en narcosebehandelingen.

  Cosmetische behandelingen zijn ingrepen zoals tanden bleken, facings en kronen en bruggen. De specialist kan adviseren over de beste ingreep of combinatie van ingrepen en maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Onze specialist op het gebied van gebitsrenovatie denkt met je mee om ook zeer beschadigde gebitten weer gezond en mooi te maken. Daarnaast bieden we narcosebehandelingen voor mensen met extreme tandartsangst, waarbij de tandarts nauw samenwerkt met de anesthesioloog om de behandeling zo effectief mogelijk te laten verlopen.

  Bij CDC Complete tandzorg vind je alle tandzorg onder in één dak. Wij luisteren naar je wensen en denken graag mee over een passende oplossing. Samen doorlopen we het behandeltraject en begeleiden we je bij elke stap, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply