Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Lang genieten van je zomerse huid
  Rate this post

  Je eigen natuurlijke schoonheid optimaal benadrukken, dat kan op vele manieren. Of je je nu concentreert op je nagels, kapsel, een mooie huid of lichamelijke verzorging, er is voor iedereen iets dat past. In iedere editie van het ForYou Magazine bespreken de experts van Beauty Masters treatment store daarom alle mogelijkheden op het gebied van natuurlijke schoonheid, van top tot teen!

  In deze editie bespreken we gezichtsverzorging. Gedurende de zomer heeft de gezichtshuid genoeg te verduren gehad. Even wat extra aandacht voor de huid is dan ook geen overbodige luxe. Zo kun je lang genieten van je mooie, zonnige huid én je voorbereiden op het nieuwe seizoen.

  Nieuw canvas
  Om een egale en stralende huid te verkrijgen, is exfoliëren een belangrijke stap in de huidverzorging. Elke dag verlies je dode huidcellen, maar deze kunnen zich opstapelen in de huid. Zonlicht kan ook voor oneffenheden zoals verkleurinkjes hebben gezorgd. Door te exfoliëren met een peeling worden de dode huidcellen losgeweekt, wat onzuiverheden zoals pigmentvlekjes of pukkeltjes vermindert. Ook krijgt de nieuwe huidlaag de kans om te ademen. Middels een peeling, thuis of een uitgebreide variant in de salon, leg je een nieuw canvas bloot waarop je met producten een prachtige en stralende huid kunt creëren.

  Specifieke behoeften van jouw huid
  Een peeling is een eerste stap, maar daarna is het belangrijk de huid goed te voeden. Weten welke crème voor jouw huid passend is, kan lastig zijn. Middels Face Mapping kan de huidspecialist je precies uitleggen wat voor huidtype je hebt en welke producten daarbij passen. Ook kan een gezichtsbehandeling op die manier heel gericht aangepast worden aan de specifieke behoeften van jouw huid. Middels producten met voedende en vochtinbrengende ingrediënten werken we daarbij aan een sterke, natuurlijke huidbarrière die schadelijke invloeden van buitenaf kan weren.

  Vraag & antwoord
  Carla (49): ‘Als tiener had ik best wel last van acne. Dat werd naarmate de jaren vorderden natuurlijk wel minder, maar nog steeds heb ik regelmatig last van onzuiverheden. Zeker in het najaar wanneer het weer wisselvalliger wordt, reageert mijn huid daar sterk op. Deze wordt vettiger en ik krijg meer last van puistjes. Dit najaar gaat mijn zoon trouwen, en ik wil er natuurlijk graag goed uitzien. Wat kan ik doen om een mooie, rustige huid te krijgen?’

  In het najaar nemen acneklachten vaak toe. Dat komt doordat de hoornlaag, de bovenste huidlaag, onder invloed van de zon nogal verdikt is. Na verloop van tijd, tegen het najaar, zijn de huidcellen afgestorven en deze dode huidcellen hopen op in de poriën. Dat veroorzaakt puistjes, die in de iets blekere huid bovendien nog meer opvallen.

  Het belangrijkste bij het verminderen van acne of puistjes, is een goede reiniging. Maak gebruik van een milde peeling en verzorg daarnaast de huid met een vochtinbrengende crème. Let wel op dat deze niet te vettig is, maar ook zeker niet uitdrogend. Dat werkt een overmatige talgproductie in de hand, waar acneklachten alleen maar van verergeren. Een mooie huid is een project van de lange adem, neem een expert in de arm om te ontdekken wat voor jouw huid werkt en welke behandelingen je het beste kunt inzetten voor een langdurig resultaat.

  Beautytip!
  Wil jij de huid graag snel even een oppepper meegeven? Probeer dan eens een 10 minuten durende FaceFitbehandeling aan onze Skinbar! Hierbij krijg je een korte behandeling inclusief tips en tricks voor thuis om je snel op weg te brengen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply