Rate this post
 • Langer jong?
  Rate this post

  Het is algemeen bekend dat je huid door de jaren heen verandert. Je huid wordt dunner, slapper en er komen oneffenheden tevoorschijn. Al deze problemen bij elkaar noemen we ook wel huidveroudering. Ondanks dat het huidverouderingsproces niet gestopt kan worden, is het wél mogelijk om het te vertragen. Een goede verzorging en effectieve behandelingen helpen daarbij. Maar waar te beginnen?

  1. Wat zorgt ervoor dat onze huid veroudert?
  Allereerst neemt de elasticiteit in de huid langzamerhand af, doordat de aanmaak van collageen en elastine vermindert. Daardoor begint de huid te hangen. Daarnaast spelen externe factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan blootstelling aan uv-straling of schadelijke stoffen uit de omgeving. Maar ook de huidconditie is belangrijk. Een vocht- en vetarme huid maakt huidveroudering sneller zichtbaar. Hoe dunner en droger je huid is, hoe sneller rimpels te zien zijn.

  2. Hoe kun je huidveroudering effectief te lijf gaan?
  Het afremmen van huidveroudering schuilt in goede verzorging. Een vocht- en vetarme huid oogt ouder. Daarom is het belangrijk om producten te gebruiken die hydrateren en de huid helpen vocht en vet vast te houden. Dat maakt de huid fitter, stralender en soepeler. Ook is het belangrijk de huid te ondersteunen bij de aanmaak van collageen.

  3. Welke behandeling is geschikt?
  Met een behandeling verzorg en voed je je huid intensief. Een voorbeeld van zo’n behandeling die de huid voedt en hydrateert, is de O2 Intraceuticals Infusion. Hierbij wordt een krachtig serum ingebracht met zuurstof. Zo’n serum is het Rejuvenate-serum met een prachtig werkstoffencomplex, dat fijne lijntjes vermindert en de huid verjongt. Een ander serum is het Opulence-serum, dat pigmentverstoringen in balans brengt. Aanvullend op beide serums kan het Atoxelene-serum worden ingezet voor een liftend effect.

  4. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
  Al na één behandeling is er resultaat zichtbaar, maar als je graag langer wilt genieten van je verjongde huid, is een kuur aan te raden. Een kuur bestaat uit zes behandelingen. Daarna zijn nabehandelingen om de vier tot twaalf weken aan te raden. De collageenaanmaak van je huid versterkt hierdoor optimaal. Bovendien is de vocht- en vethuishouding van de huid in balans. Hiermee is een verzorgde en stralende ‘look’ gecreëerd.

  5. Is er ook speciale naverzorging nodig?
  Ja, want het is belangrijk om je huid goed te blijven verzorgen en beschermen. Je kunt je huid blijven ondersteunen door hydraterende hyaluronzuur-moisturizers, voedende crèmes en exfoliërende producten te gebruiken. Ook is, na het aanbrengen van deze producten, een zonnebrand met een hoge SPF een must.

  Hulp bij huidproblemen
  Heb jij last van rosacea of (één van) de volgende huidproblemen? Dan ben je bij Vital Huidinstituut op de juiste plek om je huid te verbeteren!
  – acne, mee-eters en onderhuidse ontstekingen
  – pigmentvlekken
  – een rokershuid
  – (acne)littekens of vlekjes
  – rimpels en (fijne) lijntjes

  Specialist in
  – huidverbetering
  – anti-aging
  – acnebehandeling
  – ontharen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply