Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Langzaam krabbel ik weer op…

  Het verhaal van Else (40)

  Veel mensen vonden dat ik zo’n geluk had, dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Het is waar, mijn werk als fotograaf is geweldig. Maar je moet je realiseren dat een hobby normaal gesproken iets is wat je doet ter ontspanning. Wanneer datgene waarvan je zou moeten ontspannen ook meteen je werk is, wat helpt je dan nog tot rust te komen?

  Veel werk wat ik doe is freelance, maar ik ben ook parttime in loondienst bij een reclamebureau. Toen ik bezig was met een grote klus voor dat bureau en opmerkte dat ik niet de juiste lens bij me had, raakte ik van slag. Maar niet zomaar een beetje, ik kreeg een gevoel van totale paniek. Ik voelde me een mislukkeling, mijn hart racete in mijn borst en ik begon te hyperventileren. Mijn collega nam me mee naar buiten en is net zo lang bij me gebleven totdat ik weer rustig was.

  Ik was doodop
  Na die paniekaanval ben ik naar huis gegaan, doodop was ik. Toen ik de volgende dag bij mijn leidinggevende uitlegde wat er gebeurd was, barstte ik in huilen uit. Ineens kwam alles op tafel. Ik vertelde hoe moe ik me al tijden voel en ’s avonds zó lig te malen dat ik niet in slaap kom. Dat ik zoveel freelanceklussen aannam als ik kon, maar daardoor nauwelijks tijd overhield voor mijn privéleven. Dat ik al weken met hoofdpijn en nekklachten rondliep.

  Weer rust in mijn lijf
  Al snel constateerde mijn huisarts dat ik een burn-out had. Het maakte me verdrietig, maar het luchtte ook op. Er was een reden dat ik me zo slecht voelde. In de eerste fase daarna kreeg ik niets uit handen, maar op een gegeven moment wilde ik mogelijkheden aangrijpen om me weer beter te voelen. Toen stuitte ik op BSR. Bij Judith voelde ik voor het eerst in lange tijd weer rust in mijn spieren. Ik kon even liggen zonder een gejaagd gevoel in mijn lijf. Langzamerhand krabbel ik weer op. Daarvoor heb ik zelf hard gewerkt, maar zonder Judith was het nog véél zwaarder geweest!

  Mogelijke symptomen burn-out:
  – spierpijn
  – hoofdpijn
  – hyperventilatie
  – benauwdheid
  – hartkloppingen
  – concentratieproblemen
  – prikkelbaar zijn
  – angst- en paniekaanvallen
  – snel huilen

  Wat is BSR?
  ‘BSR’ staat voor ‘Body Stress Release’ en betekent eigenlijk niets anders dan het loslaten van de spanning in je lichaam. Bij BSR wordt alle (onbewuste) spierspanning laagje voor laagje vrijgemaakt, waardoor het lichaam wordt geholpen om te ontspannen. Dit verbetert het herstel en kan worden ingezet bij een groot aantal klachten. Judith: ‘In 2013 ben ik voor het eerst in contact gekomen met BSR. Mijn zwager vertelde mij over zijn bijzondere ervaring met BSR. Zijn verhaal heeft mij enorm geïnspireerd. Ik wilde niets liever dan deze techniek leren zodat ik mensen hiermee kan helpen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply