Rate this post
 • Laser tegen ongewenst haar
  Rate this post

  Ongewenst haar komt veel voor, maar kan door de huidtherapeut met laser zeer goed worden behandeld.

  Ongewenste haargroei, of een teveel aan haargoei op het lichaam, komt veel voor bij zowel mannen als vrouwen. Dit wordt ‘hypertrichose’ genoemd. Het is een toename van haar op een willekeurig gebied en is niet per se patroongebonden. Het kan op een klein deel voorkomen, zoals in het gelaat, op de hals of de voeten, maar kan ook het gehele lichaam betreffen. Vaak is er sprake van erfelijke factoren. Ook kan het ontstaan na langdurige prikkeling of druk op de huid of als gevolg van een chronisch ontstoken gewricht. Het kan al bij de geboorte aanwezig zijn, maar ook op latere leeftijd een zeer uitgebreid patroon aannnemen. Dan is vaak sprake van een reactie op bepaalde medicatie. ­Ontstekingsremmers als corticosteroïden spelen dan bijvoorbeeld een rol. Ook kan ongewenst haar optreden bij anorexia nervosa, chronische huidontsekingen of als gevolg van andere interne ziekten.

  Wie heeft het?
  Hypertrichose komt in Nederland bij 75 tot 80% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd voor. Daarboven neemt de ongewenste haargroei met name in het gelaat toe; elders op het lichaam neemt dit af. Het aantal mannen met ongewenste haargroei wordt geschat op 0,5%.
  Daarnaast komt hirsutisme bij 3% van de vrouwen voor. Van hirsutisme is sprake indien bij een vrouw een mannelijk beharingspatroon ontstaat. Dit kan het gevolg zijn van een ziekte, het is aangeboren of het gevolg van hormonale factoren. Ook medicatie speelt een rol. Bij 95% van de vrouwen wordt echter geen oorzaak gevonden.

  Behandelingen
  Er zijn diverse behandelmethoden, maar helaas wordt er juist op dit gebied heel veel onzin verkocht. Er wordt met verkeerde, goedkope apparatuur gewerkt. Het is echter zeer belangrijk dat je door de juiste hiervoor opgeleide professional wordt behandeld om een slecht resultaat op termijn, of beschadigingen te voorkomen. Wij bij Laser Skin Clinics verzekeren je dat u bij onze huidtherapeuten in de beste handen bent!
  De meest effectieve methode is de laser. Haar verdwijnt definitief. De paramedisch geschoolde huidtherapeuten van Laser Skin Clinics doen dit al jaren en kunnen je hier uitstekend mee helpen. Vraag een vrijblijvend consult, bij ons altijd gratis! Oksels, gelaat, bikini, benen, rug, borst: alles kan! Een vergoeding door de verzekeraar is ­bovendien mogelijk.

  Wat is laser?
  ‘Laser’ is een acroniem: ‘Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’. Laser is eigenlijk licht. Maar vooral van 1 golflengte, ofwel 1 kleur van de regenboog. Het is verder coherent, ofwel alle deeltjes lopen exact gelijk in de pas. En het is ‘collimated’, oftewel de straal is parallel. Door deze unieke eigenschappen kun je met een laser heel nauwkeurig een bepaald doel raken. En daarom zal de behandeling effectief zijn.
  IPL (Intense Pulsed light) is ook licht, maar alle kleuren van de regenboog bij elkaar. Om toch iets preciezer te worden, wordt een filter gebruikt zodat het doel geraakt wordt. Het raakt echter niet alleen het exact beoogde doel, maar (gewenst of ongewenst) ook meer. Laser heeft, zeker voor een wat getinte huid, altijd de voorkeur.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply