Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van acne? Niet nodig!
  Rate this post

  Acne (of jeugdpuistjes) is een van de meest voorkomende huidproblemen. Veel jongeren, maar ook volwassenen, hebben er last van. Vooral in de puberteit is het hebben van acne een aanslag op het zelfvertrouwen van jongeren. In die periode zijn er al genoeg onzekerheden; acne kun je er op dat moment helemaal niet bij hebben. Met de juiste behandeling en huidverzorging kan resultaat geboekt worden. De acne zal verminderen en controleerbaar worden.

  Acne is een aandoening van het haartalgkliercomplex. Talgklieren monden uit in een haarzakje, en wanneer de talgklieruitgang verstopt raakt, ontstaat acne.
  De huidtherapeut behandelt lichte en ernstige acne. Dit gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Daarnaast geeft de huidtherapeut adviezen waarmee de patiënt zelf de acne kan aanpakken.

  Behandeling
  De behandeling van acne heeft tijd nodig voordat ­resultaten zichtbaar zijn. Dit is per individu verschillend. Samen met de huidtherapeut wordt een persoonlijk ­behandelplan opgesteld, en aan de hand daarvan wordt een schatting van het aantal behandelingen gemaakt. Tijdens de gehele behandelperiode zijn tussentijdse evaluaties en eventuele aanpassingen mogelijk. Ook wordt rekening gehouden met eventuele medicatie.
  Een acnebehandeling door een huidtherapeut is niet compleet zonder adviezen en voorlichting rond deze huidaandoening. Voor een effectieve behandeling is het van belang dat er tussen de behandelingen ook goed wordt omgegaan met de huid. De adviezen zijn individueel afgestemd, zullen bij de intake van start gaan en doorgaan gedurende de gehele behandelperiode.
  De behandeling zelf bestaat uit een reiniging en dieptereiniging (scrub / peeling) van de huid. Dit zorgt voor het verdunnen van de bovenste huidlaag. De huid wordt daarna aangeprikt, om de talgklieruitgang iets te vergroten. ­Vervolgens worden mee-eters en puisten uitgedrukt. Ten slotte wordt de huid gedesinfecteerd, gevolgd door een kalmerend product en productadvies.

  Een huidtherapeut behandeld meestal op verwijzing van huisarts of specialist, maar het is ook mogelijk om zelf een afspraak te maken. Voor een (gedeeltelijke) vergoeding via je ziektenkostenverzekering heb je meestal wel een ­verwijzing nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply