Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van acne? Niet nodig!
  Rate this post

  Acne (jeugdpuistjes) behoort tot de meest voorkomende huidproblemen. Veel jongeren, maar ook volwassenen, hebben er last van. Vooral in de puberteit is het hebben van acne een aanslag op het zelfvertrouwen van jongeren. In die periode zijn er al genoeg onzekerheden; acne kun je er op dat moment helemaal niet bij hebben. Met de juiste behandeling en huidverzorging kan resultaat geboekt worden. De acne zal verminderen en controleerbaar worden.

  Acne is een aandoening van het haartalgkliercomplex. Talgklieren monden uit in een haarzakje, en wanneer de talgklieruitgang verstopt raakt, ontstaat acne.
  De huidtherapeut behandelt lichte en ernstige acne. Dit gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Daarnaast geeft de huidtherapeut adviezen waarmee de patiënt zelf de acne kan aanpakken.

  Behandeling
  De behandeling van acne heeft tijd nodig voordat resul­taten zichtbaar zijn. Dit is per individu verschillend.
  Samen met de huidtherapeut wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, en aan de hand daarvan wordt een schatting van het aantal behandelingen gemaakt.
  Tijdens de gehele behandelperiode zijn tussentijdse evaluaties en eventuele aanpassingen mogelijk. Ook wordt rekening gehouden met eventuele medicatie.
  Een acnebehandeling door een huidtherapeut is niet compleet zonder adviezen en voorlichting rond deze huidaandoening. Voor een effectieve behandeling is het van belang dat er tussen de behandelingen ook goed wordt omgegaan met de huid. De adviezen zijn individueel afgestemd, zullen bij de intake van start gaan en doorgaan gedurende de gehele behandelperiode.
  De behandeling zelf bestaat uit een reiniging en dieptereiniging (scrub / peeling) van de huid. Dit zorgt voor het verdunnen van de bovenste huidlaag. De huid wordt daarna aangeprikt, om de talgklieruitgang iets te ver­groten. Vervolgens worden mee-eters en puisten uitgedrukt.
  Ten slotte wordt de huid gedesinfecteerd, gevolgd door een kalmerend product en productadvies. Ook littekens als gevolg van acne kunnen behandeld worden.

  Behandeling acne-littekens
  Na een behandelperiode van de actieve acne is er meestal nog zogenoemde ‘rest-acne’. Die kan bestaan uit wat rode / bruine vlekjes en kleine littekens. De huidtherapeut behandelt rest-acne door middel van een chemische of fruitzuur­peeling, zoals Alpha Hydroxy Acid, Jessner en TCA.Het doel van deze behandeling is het verbeteren van de huid­structuur, het afvlakken van littekens en het vervagen van eventuele rode / bruine pigmentatie. Een peeling geeft een verbetering in de oppervlakkig gelegen huidlagen.
  Een totale verwijdering van huidoneffenheden is niet mogelijk, maar wel een verbetering van de littekens en/of pigmentatie.

  Huidtherapeutische zorg
  Je kunt bij Astrid Keuning van Praktijk voor huidtherapie Keuning terecht voor huidtherapeutische zorg.
  Astrid behandelt een breed scala aan huidproblemen, met als doel het verminderen, oplossen of voorkomen van de huidaandoening. De praktijk is SEMH (Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen) -gecertificeerd, lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply