Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van opvliegers nachtzweten? Een verrassende oplossing!
  Rate this post

  Midden in de nacht wakker worden, badend in het zweet. Je bekeken voelen omdat je tijdens een -vergadering of een etentje ineens rood aanloopt en -hevig begint te transpireren. Regelmatig moeten -wisselen van shirt, omdat deze kletsnat is van het zweet. Je hoeft je niet bij deze overgangsklachten neer te leggen: er is iets aan te doen!

  In de zomer kun je extra last krijgen van de klachten die bij de overgang horen; vooral van opvliegers en nachtzweten. Pff, alsof je het nog niet warm genoeg hebt! Gelukkig hoef je je overgangsklachten niet zomaar te accepteren. Er zijn verschillende behandelingen die deze klachten verminderen, zoals bijvoorbeeld hormonale medicatie via de huisarts of de gynaecoloog. Blijven de overgangsklachten toch aanhouden? Of is het voor jou niet mogelijk om hormonale therapie te volgen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een nieuwe behandelmethode!

  Wat zijn opvliegers?
  Opvliegers kun je vergelijken als temperatuurwisselingen in je lichaam. In je hersenen bevindt zich een thermostaat, die de temperatuur in je lichaam regelt. Je lichaam past zich aan aan temperatuurwisselingen, en zorgt ervoor dat je bij kou gaat bibberen en bij warmte gaat zweten. Oestrogeen beïnvloedt de thermostaat. Omdat de hoeveelheid oestrogeen in je lichaam schommelt en lager wordt, reageert de thermostaat in je lichaam alsof deze wordt blootgesteld aan hitte. Hierdoor krijg je het eerst warmer, en gaan je bloedvaten openstaan. Daarna gaat je lichaam hevig transpireren om de warmte te kunnen kwijtraken. Dit is dus een opvlieger.

  Verrassende oplossing
  Er is een nieuwe, speciale behandeling voor opvliegers: het blokkeren van het ganglion stellatum. De ganglion stellatum is een zenuwknoop in de hals die de thermostaat in je hersenen beïnvloedt. Het blokkeren van de zenuwknoop gebeurt met een verdovend medicijn door middel van een injectie. Deze injectie zorgt voor een ‘reset’ van je thermostaat. Na deze ‘reset’ kan je lichaamstemperatuur beter worden gereguleerd. Een groot voordeel is dat deze behandeling veel minder bijwerkingen heeft dan hormonale medicijnen. Dat maakt de behandeling ook geschikt voor vrouwen die borstkanker met hormoon-gevoelige tumoren hebben, of hebben gehad. Maar liefst 2 op de 3 vrouwen heeft baat bij de behandeling. Als één van de eerste heeft Excellent Care Clinics de nieuwe technologie naar Nederland gehaald. Inmiddels hebben de uitvoerend specialisten Cees Jan Oostwouder en Karin Vos al twee jaar ervaring met het uitvoeren van de ganglion stellatum-blokkade. De specialisten zijn onder de indruk van de resultaten: patiënten hebben echt een stuk minder last van opvliegers en nachtelijk transpireren.

  Ben jij in de overgang? Dan herken je jezelf in de volgende symptomen:
  • Opvliegers
  • Nachtelijk zweten
  • Gewichtstoename
  • Een onregelmatige menstruatie
  • Stemmings-wisselingen
  • Haaruitval
  • Slaapproblemen
  • Gevoelens van angst en somberheid
  • Hartkloppingen

  Goed om te weten
  Bij Excellent Care Clinics is er geen lange wachtlijst maar kun je direct geholpen worden. Wanneer je belt voor een afspraak, kun je dezelfde week of de week daarop nog geholpen worden. Voor de behandeling heb je alleen een doorverwijzing van je huisarts of medisch specialist (gynaecoloog) nodig. De prik valt gewoon onder de basisverzekering. 

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply