Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van acne?
  Rate this post

  Acne is een frequent probleem. Doorgaans verdwijnt acne spontaan na de puberteit. Vooral om psychologische redenen en om complicaties te vermijden zoals littekens is het echter van belang dat je tijdig ingrijpt bij acne.

  Acne vulgaris is een aandoening van de talgklierfollikel. Deze is vooral te vinden in het gelaat. De open comedonen of ‘zwarte puntjes’ bestaan uit ophopingen van keratine en min of meer geoxideerde vetten, waardoor ook de zwarte kleur. Door bacteriële groei, vooral in de open comedonen, wordt het talg afgebroken en ontstaat een ontstekingsreactie. Deze ontstoken haarzakjes worden dan een harde rode pukkel (papel), een zachte puist met etter (pustel) of een grotere ontsteking (cyste) met later eventueel abcessen en littekens.
  Tijdens de acne-behandeling worden onder andere fruitzuren aangebracht van het bionome cosmeticamerk Dr. Baumann. Fruitzuren worden gebruikt om de hoornlaag te verdunnen. Aan te bevelen is de AHA-fruitzuren alleen te gebruiken bij huidproblemen die terug te brengen zijn tot een te sterke verhoorning van de epidermis. Alleen een behandeling is niet voldoende. Ook is het belangrijk de huid dagelijks goed te onderhouden met de juiste ingrediënten en zonder stoffen die de huid nog meer kunnen belasten. Je zult daar dan ook in worden begeleid. Binnen een paar weken is er al een duidelijke verbetering zichtbaar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply