Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Last van acne? Niet nodig!
    Rate this post

    Acne (of jeugdpuistjes) is een van de meest voorkomende huidproblemen. Veel jongeren, maar ook volwassenen, hebben er last van. Vooral in de puberteit is het hebben van acne een aanslag op het zelfvertrouwen van jongeren. In die periode zijn er al genoeg onzekerheden; acne kun je er op dat moment helemaal niet bij hebben. Met de juiste behandeling en huidverzorging kan resultaat geboekt worden.
    De acne zal verminderen en controleerbaar worden.

    Acne is een aandoening van het haartalgkliercomplex. Talgklieren monden uit in een haarzakje, en wanneer de talgklieruitgang verstopt raakt, ontstaat acne.
    De huidtherapeut behandelt lichte en ernstige acne.
    Dit gebeurt soms in combinatie met een behandeling door een arts. Daarnaast geeft de huidtherapeut adviezen waarmee de patiënt zelf de acne kan aanpakken.

    Behandeling
    De behandeling van acne heeft tijd nodig voordat ­resultaten zichtbaar zijn. Dit is per individu verschillend.
    Samen met de huidtherapeut wordt een persoonlijk ­behandelplan opgesteld en aan de hand daarvan wordt
    een schatting van het aantal behandelingen gemaakt.
    Tijdens de gehele behandelperiode zijn tussentijdse evaluaties en eventuele aanpassingen mogelijk. Ook wordt rekening gehouden met eventuele medicatie. Een acne­behandeling door een huidtherapeut is niet compleet ­zonder adviezen en voorlichting rond deze ­huidaan­doening. Voor een effectieve behandeling is het van belang dat er tussen de behandelingen ook goed wordt omgegaan met de huid. De adviezen zijn individueel afgestemd, zullen bij de intake van start gaan en doorgaan gedurende de gehele behandelperiode.
    De behandeling zelf bestaat uit een reiniging en dieptereiniging van de huid. De puistjes en mee-eters worden aangeprikt, om de talgklieruitgang iets te vergroten. ­
    Vervolgens worden mee-eters en puistjes uitgedrukt.
    Aanvullend kunnen peelings worden toegepast.
    Hierdoor wordt de bovenste huidlaag als het ware verdund, waardoor nieuwe verstoppingen van de talgkliertjes minder kans krijgen. Ook voor littekentjes na acne heeft de huidtherapeut verschillende behandelopties, zoals chemische of mechanische peelings of microneedling.

    Een huidtherapeut behandelt meestal op verwijzing van huisarts of specialist, maar het is ook mogelijk om zelf een afspraak te maken. Voor een (gedeeltelijke) vergoeding via je ziektekostenverzekering heb je meestal wel een
    verwijzing nodig.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply