Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Last van acne? Niet nodig!
    Rate this post

    Veel kinderen en jongvolwassenen lijden onder jeugdpuistjes of acne. Maar eigenlijk is dat in deze tijd helemaal niet meer nodig!

    Acne ontstaat met name in de puberteit en is een aandoening van de talgklieren. Deze aandoening gaat gepaard met overvloedige talgafscheiding. De talgklieruitgangen raken verstopt, er komt een bacteriële kolonisatie en er zijn ­ontstekingsprocessen rondom de talgklierfollikel. Je ziet dan mee-eters (zowel witte als zwarte), puisten, bulten en ontstekingen.

    Huidtherapeut
    De behandeling van deze aandoening kan op verschillende manieren. Vaak proberen de ‘patiënten’ producten van de drogist of apotheek. Een andere weg is die via huisarts of dermatoloog, waar veelal medicijnen voorgeschreven worden. De weg via een huidtherapeut is vaak de beste weg! Tegenwoordig is de huidtherapeut vrij toegankelijk, maar de therapeut werkt ook graag samen met de huisarts en de dermatoloog. De behandelingen kunnen elkaar versterken.
    Het doel van deze behandeling is om in te grijpen in de verhoorningsstoornissen, om de talgproductie te verminderen, om de ontstekingsprocessen te verminderen en om de bacterie te bestrijden.

    Behandeling
    De behandeling van acne kan het best in de winter gedaan worden, omdat veel van de producten niet samengaan met zongedrag. De zon zorgt namelijk voor een dikkere huid en maakt de acne dus alleen maar erger. Maar in overleg met de huidtherapeut kan een behandeling ook in de zomer plaatsvinden. De behandeling bestaat uit reinigen, scrubben, peeling, puisten en mee-eters verwijderen, IPL (lichttherapie) en advisering. Peeling is een methode waarbij de huid dunner gemaakt wordt en alle ongerechtigheden gemakkelijk verwijderd kunnen worden. De peeling heeft effect op het collageen in de huid, waardoor de huid in een betere conditie komt.

    Natraject
    Aan het eind van de behandeling kan elke acnepatiënt zelf het natraject verzorgen door de adviezen van de huidtherapeut op te volgen (zelfmanagement). Dit natraject bestaat uit het leren reinigen en het gebruik van therapeutische en fruitzuurcrèmes, sunblock en schone producten.

    Littekens
    Ook voor de behandeling van littekens kan men uitstekend bij de huidtherapeut terecht. Die kan onder andere gebruik maken van (chemische) peelings en therapieën met licht en laser, camouflage en siliconen.
    Bij nagenoeg elke zorgverzekeraar is er een budget voor deze behandeling binnen het aanvullende pakket.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply