Rate this post
 • Last van bijwerkingen?
  Rate this post

  Iedereen kent wel iemand die (borst)kanker heeft (gehad). Wordt kanker gediagnosticeerd, dan volgt automatisch een behandeltraject in de reguliere zorg. Gelukkig zijn veel vormen van kanker behandelbaar, maar aanvullend kunnen de Chinese geneeswijzen goede ondersteuning bieden en veel bijwerkingen verlichten.

  Als je vertelt wordt dat je kanker hebt, heeft dat grote invloed op je emotionele leven en je omgeving. Er is angst, onzekerheid en verdriet, en de behandelingen kunnen bijwerkingen geven. Veelgehoorde klachten zijn slapeloosheid, pijn, braken en misselijkheid, depressie, angsten en vermoeidheid. Sommige klachten houden aan als het behandeltraject al doorlopen is.

  Met acupunctuur kunnen deze symptomen verlicht worden, waardoor de ziekte draaglijker wordt en de kwaliteit van leven verbetert. De positieve relatie tussen acupunctuur, het hormonale systeem en het immuunsysteem is door onderzoek al jaren bekend en vormt mede de basis voor het inzetten van acupunctuur bij kanker. Hierbij benadruk ik dat acupunctuur altijd ingezet wordt als aanvulling op de reguliere zorg en niet als alternatief voor deze zorg.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply