Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van chronische spierpijn?
  Rate this post

  Fibromyalgie wordt ook wel ‘weke-delenreuma’ genoemd. Deze term is medisch niet helemaal juist, maar de naam dekt de lading. Vaak hebben mensen die eraan lijden de hoop op een ‘normaal’ leven opgegeven. Niet zo verwonderlijk, als je bedenkt dat de klachten vaak langdurig, heftig en zeer divers zijn. Mensen die hieraan lijden, hebben last van chronische pijnen, spierpijn en spierstijfheid, (soms extreme) vermoeidheid en slaapstoornissen. Herken je je hierin? Denk dan eens aan mesologie!

  Mesologie is een complementaire vorm van geneeskunde, die tussen regulier en alternatief inzit. Mesologie is nog vrij onbekend, en dat is jammer. Het is namelijk absoluut niet ‘zweverig’. Praktijkhoudster Debbie Bakema van Mesologie Gorecht Groningen in Hoogezand was jarenlang werkzaam als gespecialiseerd verpleegkundige, en is dus vertrouwd met de reguliere geneeswijzen. Om mesoloog te worden, heeft zij een studie gevolgd aan het Integraal Medisch Centrum te Amsterdam. Deze studie bestaat uit een propedeusejaar met daarna een vijfjarige opleiding tot mesoloog.

  Op zoek naar de oorzaak
  ‘Meso’ betekent ‘midden’, en is afgeleid van het woord ‘mesoderm’. Mesoderm is het bindweefsel waar alle fysiologische processen plaatsvinden. De academische kennis uit de reguliere geneeskunde, Chinese geneeskunde, Ayurveda (geneeskunde uit India), osteopathie, homeopathie, kruidenleer, orthomoleculaire geneeskunde (vitaminen, mineralen) en voedingsleer vormen de basis. Mesologie integreert al deze vormen van geneeskunde, en daarin zit ook de kracht: een mesoloog gaat op zoek naar de uiteindelijke oorzaak van een klacht. Het lichaam is voortdurend op zoek naar evenwicht. Invloeden vanuit het milieu, emotie, voeding en stress kunnen ons uit ons evenwicht halen. Iemand met voldoende reserves herstelt. Als je door je reserves heen bent, uit zich dat in ziekte en heb je hulp nodig om het evenwicht weer te herstellen. De mesoloog zoekt naar disfuncties in de orgaansystemen (lever, hart, milt, longen, nieren, darmen), en kan op basis van de bevindingen gericht het lichaam ondersteunen, zodat het lichaam de kracht vindt om het evenwicht weer te herstellen.

  Maatwerk
  Elke behandeling bij Mesologie Gorecht Groningen is maatwerk, omdat iedereen anders is en ook de klacht persoonlijk is. Onderdeel van de behandeling is een uitgebreid onderzoek, waarbij de anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie aan bod komen. Verder worden de pols, tong, buik en acupunctuurpunten onderzocht.
  Er vindt tevens een elektrofysiologische doormeting plaats, waarbij een goede indruk verkregen wordt van de functie van organen, weefsels en hormoonhuishouding. Uiteindelijk vormen de verkregen gegevens de basis voor de behandeling. Die bestaat uit adviezen rond voeding of leefwijze en/of het voorschrijven van kruiden, vitaminen, fytotherapie, celzouten, homeopathie enzovoort. Verantwoorde voeding is tevens belangrijk voor het goed kunnen functioneren, en ook nog eens het goedkoopste medicijn. Het is belangrijk dat wat je eet ook bij je past. Een mesoloog kan daarin adviseren. Als het nodig is, verwijst Debbie cliënten door naar de huisarts. Niet alleen cliënten met chronische klachten zijn welkom; mesologie kan ook als check-up dienen.

  Als je wil weten of mesologie iets voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply