Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Last van een huidprobleem?
    Rate this post

    In de huidige tijd is de behandeling met licht / laser (LILA) niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Veel huidafwijkingen zijn effectief te behandelen met deze therapie.

    De diverse huidproblemen reageren elk op hun eigen wijze op licht- en lasertherapie. Lichtflitstherapie is de meest geschikte methode om pigmentvlekken en couperose (rode bloedvaatjes) te behandelen. Lasertherapie is heel goed inzetbaar om kalknagels en ontsierende adertjes (blauwe bloedvaatjes) op de benen te behandelen.

    Het beste van 2 werelden
    De Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra werkt met een Alma laser, namelijk de Harmony XL. Dit apparaat beschikt over zowel laser- als lichtflitstherapie. Met de Harmony XL kunnen de volgende indicaties veilig en effectief worden behandeld: overbeharing (zoals op de bovenlip, kin en hals), pigmentvlekken (zoals in het gelaat en op de handen), acnelittekens, couperose, futloze huid, oneffen huid, schimmelnagels (kalknagels) en kleine bloedvaatjes op de benen.

    Melasma
    Een veelvoorkomend probleem is melasma (zwangerschapsmasker), dat een hormonale oorzaak heeft. Het is van belang dat er een goede diagnose gesteld wordt, omdat niet iedere hyperpigmentatie (bruinverkleuring) een melasma is. Nadat de arts de diagnose ‘melasma’ heeft vastgesteld, kan deze goed behandeld worden door middel van lasertherapie. Vaak zijn twee behandelingen voldoende voor een mooi resultaat (mits aangepast zongedrag).

    Couperose, spider naevi, rosacea
    Een andere veelvoorkomende huidafwijking is roodheid. Ook bij dit huidprobleem dient eerst een diagnose gesteld te worden door een arts. Daarna kan de huidtherapeut met de laser het getroffen gebied behandelen. Vaak is het voldoende om twee keer te behandelen. Na een aantal jaren ontstaan er weer nieuwe vaatjes.

    Ouderdomsvlekken
    Ouderdomsvlekken worden veroorzaakt door zonschade. Deze vlekken liggen oppervlakkig in de huid en zijn daardoor heel goed te behandelen met licht- en lasertherapie. Vaak zijn twee behandelingen voldoende voor een mooi resultaat. Nieuwe vlekken ontstaan als men veel in de zon vertoeft.

    Overbeharing
    Overbeharing wordt meestal zichtbaar op het moment dat de patiënt zichzelf niet meer onthaart, door bijvoorbeeld niet meer te scheren of epileren. Om dit huidprobleem te kunnen behandelen, is het van belang om te weten of de patiënt medicatie gebruikt die de haargroei bevordert. Resultaat van de behandeling is een reductie van de haren. Eenmaal per jaar een onderhoudsbehandeling wordt aanbevolen.

    Littekens en acnelittekens
    Roodheid in littekens is goed met lichtflitstherapie te ­behandelen. Allereerst wordt bekeken of het litteken hypertrofisch (overactief) of keloid (wildgroei) is. Is dit niet het geval, dan kunnen de littekens verbeterd en minder zichtbaar gemaakt worden door de lichtflitstherapie. Vaak zijn vier behandelingen voldoende voor een mooi resultaat.

    Verwijde beenvaten
    Op de benen komen diverse soorten verwijde vaatjes voor. Vaak gaan ze gepaard met spataderen. Het is van belang om eerst te onderzoeken of er onderliggende spataders aanwezig zijn en deze indien nodig te laten behandelen. Daarna zijn bovengenoemde kleinere vaatjes goed met de laser te behandelen. Vaak zijn drie behandelingen voldoende voor een mooi resultaat.

    Doffe of oneffen huid
    Chemotherapie is één van de oorzaken van een oneffen huid. Vaak is er een combinatie aanwezig van de volgende huidklachten: couperose, hyper- en hypopigmentatie, verminderde doorbloeding in de huid en een doffe huid. Met de Harmony XL worden deze klachten tegelijk aangepakt! Ook de rokershuid of de huid na de overgang kan goed behandeld worden. Vaak zijn drie behandelingen voldoende voor een mooi resultaat.

    Kalknagels / schimmelnagels
    De nieuwste innovatie op het gebied van lasertherapie is de behandeling van schimmelnagels, ofwel kalknagels. Het is belangrijk dat de diagnose ‘schimmelnagel’ gesteld is door een arts, voordat de behandeling wordt ingezet. De nagel moet voor de behandeling zo dun mogelijk zijn. Dit kun je laten doen bij de pedicure. Het laserlicht verhit de schimmel in de nagel dusdanig, dat deze het niet overleeft. De behandeling dient drie- tot zesmaal te worden herhaald, met tussenpozen van minimaal een maand, om een goed resultaat te verkrijgen. De schimmelnagel groeit langzaam uit. Hierbij groeit een mooie roze nagel terug.

    Belangrijke informatie
    – Zes weken voor en na de laser- of lichtflitstherapie niet in de zon of onder de zonnebank (denk ook aan wandelen en fietsen in de zon).
    – Een week voor de behandeling geen zelfbruiner ­gebruiken.
    – Na de behandeling kunnen korstjes ontstaan. Deze verdwijnen vanzelf na circa vijf dagen.
    – Het is gebruikelijk dat de huid na de behandeling een paar dagen enigszins rood en gezwollen is.
    – Neem bij twijfel of vragen altijd contact op met je ­huidtherapeut.

    Voor meer informatie over de licht- en lasertherapie of een intakeafspraak kun je terecht bij de Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply