Rate this post
 • Last van een huidprobleem?
  Rate this post

  In de huidige tijd is de behandeling met licht / laser (LILA) niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Veel huidafwijkingen zijn effectief te behandelen met deze therapie.

  De diverse huidproblemen reageren elk op hun eigen wijze op licht- en lasertherapie. Lichtflitstherapie is de meest geschikte methode om pigmentvlekken en couperose (rode bloedvaatjes) te behandelen. Lasertherapie is heel goed inzetbaar om kalknagels en ontsierende adertjes (blauwe bloedvaatjes) op de benen te behandelen.

  Het beste van 2 werelden
  De Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra werkt met een Alma laser, namelijk de Harmony XL. Dit apparaat beschikt over zowel laser- als lichtflitstherapie. Met de Harmony XL kunnen de volgende indicaties veilig en effectief worden behandeld: overbeharing (zoals op de bovenlip, kin en hals), pigmentvlekken (zoals in het gelaat en op de handen), acnelittekens, couperose, futloze huid, oneffen huid, schimmelnagels (kalknagels) en kleine bloedvaatjes op de benen.

  Melasma
  Melasma kan goed behandeld worden door middel van lasertherapie. Vaak zijn twee behandelingen voldoende voor een mooi resultaat.

  Couperose, spider naevi, rosacea
  De huidtherapeut kan met de laser het getroffen gebied behandelen. Vaak is het voldoende om twee keer te behandelen. Na een aantal jaren ontstaan er weer nieuwe vaatjes.

  Ouderdomsvlekken
  Ouderdomsvlekken worden veroorzaakt door zonschade. Deze vlekken liggen oppervlakkig in de huid en zijn daardoor heel goed te behandelen met licht- en lasertherapie. Vaak zijn twee behandelingen voldoende voor een mooi resultaat.

  Overbeharing
  Overbeharing wordt meestal zichtbaar op het moment dat de patiënt zichzelf niet meer onthaart, door bijvoorbeeld niet meer te scheren of epileren. Het resultaat van de behandeling is een reductie van de haren.

  Littekens en acnelittekens
  Roodheid in littekens is goed met ­lichtflitstherapie te behandelen. Allereerst wordt bekeken of het litteken hypertrofisch (overactief) of keloid (wildgroei) is. Is dit niet het geval, dan kunnen de littekens verbeterd en minder zichtbaar gemaakt worden door de lichtflitstherapie. Vaak zijn vier behandelingen voldoende voor een mooi resultaat.

  Verwijde beenvaten
  Op de benen komen diverse soorten verwijde vaatjes voor. Vaak gaan ze gepaard met spataderen. De vaatjes zijn goed met de laser te behandelen. Vaak zijn drie behandelingen voldoende voor een mooi resultaat.

  Doffe of oneffen huid
  Chemotherapie is één van de oorzaken van een oneffen huid. Vaak is er een combinatie aanwezig van de volgende huidklachten: couperose, hyper- en hypopigmentatie, verminderde doorbloeding in de huid en een doffe huid. Met de Harmony XL worden deze klachten tegelijk aangepakt! Ook de rokershuid of de huid na de overgang kan goed behandeld worden. Vaak zijn drie behandelingen voldoende voor een mooi resultaat.

  Kalknagels / schimmelnagels
  De nieuwste innovatie op het gebied van lasertherapie is de behandeling van schimmelnagels, ofwel kalknagels. Het laserlicht verhit de schimmel in de nagel dusdanig, dat deze het niet overleeft. De schimmelnagel groeit langzaam uit. Hierbij groeit een mooie roze nagel terug.

  Voor meer informatie over de licht- en lasertherapie of een intakeafspraak kun je terecht bij de Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply