Rate this post
 • Last van haarverlies?
  Rate this post

  Eén van de meest zichtbare bijwerkingen van chemotherapie is haarverlies. Voor veel vrouwen voelt het alsof ze een stuk van hun identiteit verliezen als hun haar uitvalt. Het maakt dat ze zich extra kwetsbaar voelen, juist in een zo zware periode. Een passend haarwerk kan helpen de buitenwereld gemakkelijker tegemoet te blijven treden. Onze haarwerkspecialisten helpen u graag met een op uw persoon en situatie toegesneden oplossing. Dit kan in alle rust, in een speciaal hiervoor bestemde privéruimte binnen onze studio.

  Haarverlies is een van de bijwerkingen van chemotherapie waar men zich op kan voorbereiden. Het is verstandig om van te voren bij ons langs te komen. Dan kunnen wij uw eigen haar zien (kleur en structuur) en samen met u in alle rust alvast een haarwerk voor u uitkiezen en maken in uw eigen haarkleur en stijl. Mocht het zo zijn dat u geen haaruitval krijgt, dan is een telefoontje naar ons voldoende om de bestelling af te zeggen.

  Lichtgewicht haarwerken
  In onze collectie hebben wij speciale lichtgewicht haarwerken die bij uitstek geschikt zijn voor gebruik bij chemotherapie. Deze haarwerken hebben een hypoallergeen en extra luchtdoorlatend binnenwerk. Dit voorkomt irritatie en zweten. Tevens hebben onze haarwerken een prachtige overloop van uw voorhoofd naar het haarwerk toe, zodat er geen rand zichtbaar is als het haar opwaait in de wind. Wij hebben ook hypoallergene bevestigingsmiddelen, zodat u niet bang hoeft te zijn dat uw haarwerk afwaait.

  Semi-maatwerk en maatwerk
  Al onze haarwerkspecialisten zijn vakkundig opgeleid om maatwerk te maken en aan te meten.
  – Semi-maatwerk is een categorie haarwerken met standaardbasis (het materiaal waar het haar op is bevestigd / geknoopt). Een standaardbasis kan gedeeltelijk op maat worden gemaakt, zodat de juiste pasvorm wordt verkregen.
  – Maatwerk is het type haarwerk dat het meest perfect is afgestemd op het individu. De haarwerkspecialist maakt ter plekke een mal van het hoofd. Deze mal wordt gebruikt om het haarwerk exact de vorm te geven van het hoofd. De pasvorm is dan optimaal.
  Semi-maatwerk en maatwerk zijn leverbaar in verschillende kwaliteiten. De haarsoorten lopen uiteen van hoogwaardige synthetische vezels tot Vital Hair en Cyber Hair en van Aziatisch tot Europees handgeselecteerd haar.

  Vital Hair en Cyber Hair
  Wij hebben in onze collectie twee revolutionaire soorten synthetisch haar: Vital Hair en Cyber Hair. Dit zijn twee synthetische haarsoorten die de unieke eigenschappen hebben van natuurlijk haar en de voordelen van synthetisch haar. Uw haarwerkspecialist kan u adviseren welke soort het meest geschikt is voor u. Voor beide vezels gelden een aantal eigenschappen. U kunt de haren wassen en drogen alsof het natuurlijk haar is. U kunt ermee zwemmen, naar de sauna, douchen: het kan allemaal! De vezel is kleurvast en neemt water op, waardoor deze natuurlijk blijft vallen, ook in de regen. De vezels van Vital Hair en Cyber Hair zijn hittebestendig en geheel kleurvast, dus laat de zon maar komen! De vezels zijn stabieler en lichter dan natuurlijk haar, en door het structuurgeheugen van de vezel blijft het haar perfect in model, ook na het wassen.
  De vezels laten zich moeiteloos mengen met echt haar en zijn daardoor uitermate geschikt voor op maat gemaakte haarstukken en aanvullingen. Het haarwerk kan permanent of semipermanent aan de hoofdhuid of het eigen haar worden bevestigd.

  Europees handgeselecteerd haar
  Onze haarwerkstudio is gespecialiseerd in haarwerken en haaraanvullingen van handgeselecteerd Europees haar. Dit haar voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen.

  Zorgservice en kosten
  De zorgverzekeraar betaalt in het geval van chemotherapie of alopecia een bepaald bedrag terug van de prijs van het haarwerk. Om hiervoor in aanmerking te komen, heeft u een medische indicatie nodig van uw oncoloog of dermatoloog (gedateerd voor de datum van aankoop van uw haarwerk). De basiszorgverzekering vergoedt € 414,50 (2015). Het kan zijn dat u ook aanvullend verzekerd bent. Onze haarwerk­specialisten zullen u bij alle stappen kunnen helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply