Rate this post
 • Last van hart- of vaataandoeningen?
  Rate this post

  De mesoloog ziet regelmatig ­patiënten met chronische hart- en ­vaataandoeningen. Dit kunnen hartkloppingen zijn, maar ook hoge of lage bloeddruk, spataderen, aambeien enzovoort.

  Mesologie is een geneeswijze waarin kennis uit de reguliere geneeskunde en kennis uit natuurgeneeswijzen wordt samengevoegd. De mesoloog onderzoekt welke orgaan­systemen al lange tijd niet goed functioneren, waardoor chronische klachten zijn ontstaan. Ook wordt bekeken wat de oorzaken kunnen zijn van de gevonden disfuncties. Iedere patiënt wordt gezien als een individu en de behandeling respecteert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

  Balans herstellen
  Het mesologisch advies is erop gericht om het lichamelijk, psychisch, emotioneel en sociaal evenwicht van de patiënt te herstellen. Hiertoe maakt de mesoloog gebruik van de kennis uit de westerse geneeskunde (anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie), de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en Ayurveda (filosofie, diagnostiek en voedingsleer), de homeopathie, kruidenleer en orthomoleculaire geneeskunde (vitaminen en mineralen), elektro-fysiologisch onderzoek en psychologie.

  Het hart als motor
  Het hart wordt door velen gezien als de motor van ons lichaam. Het pompt ons bloed door de vaten. Ons vatenstelsel is zó uitgebreid, dat het bloed overal komt. Het circulatiesysteem is een complex systeem. Hart en bloedvaten zijn in hun functioneren afhankelijk van vele andere orgaansystemen, waaronder nieren, lever en longen.

  De verschillende natuurgeneeswijzen die de mesoloog gebruikt, hebben ieder een eigen manier om te kijken naar de klacht, het betreffende orgaan en de functie daarvan. Ook op diverse niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, psychisch, energetisch). Het brede en uitgebreide mesologisch onderzoek zorgt voor een helder inzicht in het totale lichamelijk functioneren van de patiënt.

  Allerlei aspecten
  Ook bij hart- en vaataandoeningen is het belangrijk dat de darmen ons voedsel goed verteren, de longen goed functioneren en uiteindelijk alle belangrijke stoffen in de hart-, bloed-, en zenuwcel opgenomen kunnen worden. Zeer belangrijk is natuurlijk dat er voldoende vitaminen en mineralen beschikbaar zijn. Dat de functies niet verstoord zijn door bijvoorbeeld hardnekkige virussen. Of dat er te weinig water gedronken wordt, te veel koolhydraten, te vet gegeten of onvoldoende groente en fruit. Ook andere aspecten worden nagegaan. Hoe is de verdeling van de dagelijkse activiteit (lichamelijk en geestelijk), de belasting van het werk, het sociale leven, de emotionele druk? Hoe is de balans tussen de belasting en de belastbaarheid van de patiënt? Alles heeft invloed op elkaar. Alles kan tot hartklachten leiden of tot problemen van het vaatstelsel.
  De mesoloog bekijkt je functioneren vanuit vele geneeswijzen (ook regulier) en geeft je een effectief en persoonlijk mesologischadvies, met hierin een advies over het gebruik van middelen als homeopathie, supplementen en kruiden, maar ook over voeding en leefstijl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply