Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van hoofdpijn?
  Rate this post

  Voel je je vermoeid of heb je last van hoofdpijn? Wel eens gedacht aan een ­massage? Een massage heeft meer ­positieve aspecten dan je denkt! Je kunt ervoor terecht van Irma van der Vliet van Pure & Relax massage, die in 2009 de opleiding gevolgd heeft voor klassieke massage.

  Massage heeft een gunstige werking op de volgende punten:
  – (spannings) hoofdpijn en vermoeidheid
  – herstel na ziekte of blessure
  – afvoer van afval- en gifstoffen
  – betere doorbloeding van de spieren
  – betere ontspanning en energiedoorstroming
  – bewustwording van eigen houding en preventie van overbelasting
  – vitalisering van lichaam en geest

  Werkwijze
  De behandeling wordt aangepast per cliënt. Bij de eerste behandeling kijkt Irma welke klachten of wensen de cliënt heeft en waar deze baat bij heeft. Dat kan bij de één stressvermindering zijn door middel van buikmassage en hoofdmassage. Bij de ander is dit bijvoorbeeld spier- of geestontspanning. Soms wordt het hele lichaam gemasseerd, maar het kan ook gedeeltelijk gebeuren. Hierbij staat de wens van de cliënt voorop. Alles gaat in overleg.

  Klassieke massage
  Klassieke massage kan zowel een toniserende (activerende) als een sederende (rustgevende) werking hebben. In deze massage worden prikkels doorgegeven aan het centrale ­zenuwstelsel en vervolgens teruggevoerd naar de huid en spieren, waardoor er een verandering in het weefsel optreedt. Verder stimuleert het de ­cellen en vindt er een betere doorbloeding van de huid plaats.

  Werking en effecten
  De klassieke massage is een prettige manier om lichamelijk en geestelijk tot rust te komen, en het heeft een krachtige uitwerking op het algemene gevoel van welbevinden. Deze massage bevordert tevens de gezondheid, doordat tal van lichaamsfuncties geactiveerd worden.
  Indien u klachten heeft als een stijve nek, pijn tussen de schouderbladen of onderrug, geeft de klassieke massage direct verlichting. De nachtrust verbetert aanzienlijk als u ontspannen bent. Hierdoor kunt u de dag beter uitgerust beginnen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply