Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van hooikoorts?
  Rate this post

  Met acupunctuur worden klachten behandeld die voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Hooikoorts is een overgevoelige reactie van het lichaam op stuifmeelkorrels (pollen).

  Het lichaam beschouwt deze stoffen als schadelijke indringers en zet alles in werking om ze aan te vallen en om dus te voorkomen dat je ziek wordt. Door deze overreactie (allergie) lijkt het juist net alsof je ziek bent: niesbuien, loopneus, vermoeidheid, benauwdheid, oogirritatie, lusteloosheid, noem maar op.

  Wat kan acupunctuur hierin voor je betekenen?
  1. Als je in het hooikoortsseizoen zelf (voorjaar en zomer) wordt behandeld met acupunctuur, verminderen de symptomen en voel je je direct beter.
  2. Als je vóór het seizoen wordt behandeld (late winter en het vroege voorjaar), verbetert je energieniveau, zodat het lichaam weet dat het sterk genoeg is om niet ziek te worden van stuifmeel. Je algehele weerstand wordt beter en je lichaam hoeft niet zo overdreven te reageren. Je merkt in het voorjaar al dat je veel minder last hebt. Eindelijk eens genieten van de voorjaarszon! Op beide momenten kan acupunctuur dus helpen.

  Zo gaat het: bij de eerste afspraak breng ik in kaart welke behandelstrategie het beste bij je past en in dezelfde afspraak wordt direct begonnen met de behandeling.

  Bel of mail gerust voor meer informatie of een afspraak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply