Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van je bekkenbodem?
  Rate this post

  Veel vrouwen hebben te maken met klachten die hun oorsprong vinden in de bekken­bodem, zoals urineverlies, pijn in de bekkenbodem en obstipatieklachten. Herkenbaar? Je hoeft je er niet bij neer te leggen; er is wat aan te doen!

  De bekkenbodem is een spierplaat onder in het bekken, die het bekken aan de onderkant afsluit en de organen in het bekken ondersteunt.
  Binnen Fysiotherapie Emmastraat houdt Rikie Beekmans zich onder meer bezig met bekken­fysiotherapie. Als bekkenfysiotherapeut richt Rikie Beekmans zich op klachten binnen het gehele buik-, bekken- en lageruggebied bij vrouwen, mannen en ouderen.
  De behandelingen zijn erop gericht om ­klachten te voorkomen, te verminderen en
  zo mogelijk te laten verdwijnen, maar behandelingen kunnen ook ter voorbereiding zijn
  op operaties in de bekkenbodem.
  Indicaties voor bekkenfysiotherapie zijn onder andere urineverlies bij drukverhogende momenten, moeite met urine ophouden bij aandrang, verlies van ontlasting, ­obstipatieklachten, klachten van verzakkingen in de bekkenbodem, pijn in de bekkenbodem, pijn bij het vrijen, bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap en erectiestoornissen.
  In de laatste jaren is het taboe rond klachten van urineverlies aan het verdwijnen.
  Ook melden zich steeds meer jonge vrouwen
  na de bevalling met diverse klachten. Het idee dat bepaalde klachten ‘erbij horen’ of ‘normaal zijn’ verliest gelukkig terrein.

  Als geregistreerd bekkenfysiotherapeut beschikt Rikie Beekmans ook over diverse behandelmogelijkheden, zoals echografie, feedback- en stimulatie-apparatuur die ze zo nodig kan gebruiken tijdens de behandeling. Een geregistreerde bekkenfysiotherapeut mag inwendig handelen.

  Je kunt je met of zonder verwijzing aanmelden voor een behandeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply