Rate this post
 • Last van je lijf?
  Rate this post

  Ons lichaam is van nature prima in staat om zichzelf te herstellen. Kijk maar naar een wond die vanzelf heelt. Soms wordt het lichaam echter overbelast: door een valpartij of een langdurig ziekbed. Maar ook persoonlijke problemen of heftige emoties kunnen ons lichaam overbelasten, net als het consumeren van chemische stoffen.
  Veel van mijn cliënten komen bij me met klachten waar ze al langer mee kampen: een pijnlijke onderrug, stijve schouders, een voortdurend vastzittende nek, klachten in armen en benen. Allemaal klachten die kunnen voortkomen uit vastgezette spierspanning. Signalen die het lichaam geeft om het rustig aan te doen, zijn in zulke gevallen vaak genegeerd. We willen vaak te veel en nemen te weinig tijd om het lichaam te laten rusten en te herstellen. Een cliënt vroeg zich af hoe hij toch aan die voortdurende pijn in nek en schouders kwam. Toen vertelde hij dat hij lange werkdagen maakt, waarvan hij een groot deel achter het beeldscherm doorbrengt. In de verkeerde houding en zonder pauze, zo bleek. Een sportblessure die nooit goed hersteld was, speelde op en had zijn nekpijn verergerd.

  In gevallen van overbelasting wordt spierspanning als bescherming vastgezet. De vastgezette spierspanning drukt op de zenuwen, waardoor de communicatie tussen de hersenen en het lichaam verstoord wordt. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam belemmerd en heeft het lichaam hulp van buitenaf nodig om tot herstel te komen. Body Stress Release geeft het lichaam dit duwtje tot zelfherstel.

  Door druktesten wordt body stress (vastgezette spierspanning) gelokaliseerd, en met behulp van zachte drukimpulsen met vingers en handen wordt de spanning losgemaakt. Zo wordt het proces van loslaten en herstellen in gang gezet. Eenvoudig en doeltreffend!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply