Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van lipoedeem?
  Rate this post

  Veel vrouwen hebben te maken met ongewenste vochtophopingen in de vorm van lipoedeem. Bij lipoedeem is er sprake van een stoornis in de aanmaak van vetweefsel, waarbij de benen en/of armen dikker worden. De aangedane lichaamsdelen zijn vaak zeer gevoelig, en er ontstaan over het algemeen snel blauwe plekken.

  Mensen die al langer rondlopen met lipoedeem, kunnen lymfoedeem ontwikkelen, doordat het onderhuidse vetweefsel de lymfvaatjes als het ware dichtdrukt. Deze vorm van lymfoedeem wordt ‘lipolymfoedeem’ genoemd.
  Dit probleem kan door een huidtherapeut aangepakt worden. De huidtherapeute van Genesis Care huidtherapie, Yonina Toekaja, is gespecialiseerd in het behandelen van oedeem. De therapie bestaat onder andere uit manuele lymfdrainage. Hierbij wordt met behulp van zachte, pompende bewegingen het netwerk van lymfvaten vlak onder de huid geactiveerd. De lymfdrainage stimuleert de vochtopname door de lymfvaten en verhoogt de afvoer van weefselvocht. De ‘file’ wordt als het ware opgelost door het ‘verkeer’ via andere wegen op de bestemming te laten aankomen.
  Een andere behandeling is compressietherapie. Door het aanleggen van zwachtels wordt van buitenaf een continue druk aangebracht die het uittreden van vocht tegengaat en de afvoer van lymfe ondersteunt. Speciale hulpmiddelen kunnen worden ingezet om te voorkomen dat oedeem toeneemt.
  Genesis Care huidtherapie is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Huidtherapeuten. De meeste behandelingen worden vergoed uit de basis- en/of ­aanvullende verzekering. Heb je vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply