Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Last van overmatige transpiratie?

  Heb je continu natte oksels? En wil je af van zichtbare plekken in je kleding?

  Voor veel mensen is overmatig okselzweet (de medische term is ‘axillaire hyperhidrosis’) een dagelijkse strijd die invloed heeft op bijna alle aspecten van het leven. Of het nu spanning is op het werk, schaamte in relaties of frustraties over het moeten dragen van kleding die de ­transpiratie verbergt; overmatig transpireren kan vernietigende effecten hebben op je emotionele welzijn en zelfbeeld. Met miraDry kun je van dit probleem afkomen.

  Hoe werkt het?
  De arts bepaalt, aan de hand van de plaats van de bij jou overactieve zweetklieren, de exacte manier en plaats van behandeling. De oksels worden voor jouw comfort plaatselijk verdoofd. Daarna zal de arts de handset van het miraDry apparaat bij de oksels aanbrengen, zodat het de elektromagnetische energie op de goede plaats afgeeft en de zweetkliertjes elimineert. De behandeling duurt ongeveer een uur en wordt uitgevoerd in de behandelkamer van de behandelend arts.

  Resultaat
  Na een miraDry behandeling groeien de zweetklieren niet opnieuw aan, waardoor het resultaat blijvend is. En de resultaten zijn ook snel: je kunt direct na de behandeling zweetvermindering verwachten, met minimale tot geen hersteltijd. Verder heb je geen last van okselgeur meer, omdat de zweetklieren die verantwoordelijk zijn voor de geur ook worden uitgeschakeld. Zoals bij elke medische procedure kunnen de resultaten per persoon verschillen.

  Als je op andere plekken last hebt van overmatig ­transpireren, zoals de handen, liezen of bilnaad, is daar ook zeker wat aan te doen. De dermatologen van de Mauritsklinieken zijn gespecialiseerd op het gebied van overmatig transpireren. Zij helpen je graag de hyperhidrosis beheersbaar te maken.

  Mauritsklinieken en dermatologie
  Met vier vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen is de Mauritskliniek het grootste behandelcentrum dermatologie van Nederland. Net als in de reguliere ziekenhuizen wordt binnen de Mauritskliniek de dermatologie over de volle breedte aangeboden, zowel poliklinisch als in dagbehandeling. Naast de algemene dermatologie richt de ­Mauritskliniek zich op de behandeling van huidkanker, allergieën, ­huidafwijkingen en spataderen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply