Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van PMS?
  Rate this post

  Er komen veel vrouwen in mijn praktijk met specifieke vrouwgerelateerde klachten. Vaak zijn hier de hormonen bij betrokken, soms ook buiten het bewustzijn van de vrouw om.

  Een van de klachten die ik veel zie, is de ­menstruatieklacht PMS (premenstrueel ­syndroom). PMS staat voor een aantal ­verschijnselen die in de tweede helft van de menstruatiecyclus kunnen voorkomen. De meest voorkomende lichamelijke PMS-klachten zijn pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel, duizeligheid, hartkloppingen en een strakke huid. Je kunt ook last krijgen van psychische klachten, zoals gespannenheid, prikkelbaarheid, wisselende stemmingen, somberheid, angst en agressie. In de eerste paar dagen van de menstruatie kunnen de klachten nog aanhouden.
  Hoewel PMS vaak pas begint na het dertigste ­levensjaar of na het krijgen van kinderen, ­kunnen ook jongere vrouwen er last van krijgen. Eenmaal in de overgang verdwijnen de klachten, omdat de menstruatie dan uitblijft. Heb jij last van PMS? Hier is iets aan te doen.
  Ik ben Miriam Janssen, ben 36 jaar en geef voetreflextherapie op twee locaties in Utrecht Leidsche Rijn. Samen gaan we kijken naar waar de oplossingen voor je liggen. Voetreflextherapie en specifieke voedingssupplementen maken samen met het bespreken van gerichte veranderingen in je leven deel uit van het behandelplan.
  De therapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Het eigen risico blijft behouden.
  Blijf er niet mee zitten en vraag hulp!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply