Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van rug- of nekpijn?
  Rate this post

  Chiropractie helpt bij veel verschillende klachten. Dat komt doordat de behandeling zich richt op het centrale zenuwstelsel. Het zenuwstelsel regelt alle bewegingen en lichamelijke processen, maar is bij veel mensen overbelast geraakt. Chiropractie brengt het centrale zenuwstelsel terug in de natuurlijke ruststand, en dat merk je! Je lichaam voelt weer soepel en je hebt geen pijn meer.

  Chiropractie kan onder meer helpen bij rugpijn en nekpijn.

  Rugpijn
  ‘Rugpijn’ is een verzamelnaam voor allerlei klachten, zoals spit, hernia, artritis en ischias. Rugpijn kan zich op verschillende manieren uiten. Soms zit de pijn op een specifieke plek, zoals bij pijnscheuten. In andere gevallen voelt de rugpijn algemeen aan, zoals bij stijfheid. Rugpijn kan tijdens of vlak na een inspanning optreden, maar ook pas veel later. Met chiropractische behandelingen kan een verkeerde lichaamshouding hersteld worden en de beweeglijkheid van het lichaam worden bevorderd.

  Nekpijn
  Veel mensen hebben last van nekpijn. Deze klachten kunnen variëren van een zeurende pijn in de nek en schouders tot uitstralingspijn in de armen en/of benen. Daarnaast kan er ook sprake zijn van hoofdpijn en duizeligheid. Door een langdurig verkeerde houding of eenzijdige bewegingen kan de nek te zwaar worden belast. De gewrichten in de nek worden hierdoor stijf en er komt te veel spanning op de spieren te staan. De chiropractor kan door onderzoek de oorzaak van de klachten opsporen. De behandeling is gericht op het verbeteren van de mobiliteit en spierspanning in de nek.

  Onderzoek
  Klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Natuurlijk moet de chiropractor eerst weten waar je klachten vandaan komen; dan pas kan hij je goed helpen. Daarom vul je altijd eerst een vragenlijst in. Daarnaast onderzoekt de chiropractor je lichamelijk om vast te stellen wat de oorzaak van je klachten is.

  Persoonlijke zorg
  Harter Chiropractie geeft patiënten persoonlijke zorg. Naast de behandeling krijg je ook informatie over wat je zelf kunt doen om klachten te verminderen. De behandelingen zorgen voor:
  – een optimale werking van je bewegingsapparaat
  – ondersteuning bij genezing
  – lichamelijk en geestelijk evenwicht
  – het verhelpen of voorkomen van blessures
  Allyn Harter bespreekt je klachten en wensen met jou. In overleg met jou wordt een behandelplan opgesteld. Tot nu toe leidde dit steeds tot zeer tevreden patiënten!

  Preventief
  Ook als je geen klachten hebt, kun je bij de chiropractor terecht, bijvoorbeeld om toekomstige klachten of blessures te voorkomen. Dat is verstandig voor mensen die veel sporten en voor mensen die een zwaar lichamelijk beroep uitoefenen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply