Rate this post
 • Last van schimmelnagels?
  Rate this post

  De zomer is in aantocht. Tijd voor de teenslippers en open schoentjes. Dan willen wij allemaal onze goed uitziende en mooi verzorgde voeten laten zien. Maar wat als je last hebt van schimmelnagels? Polyderma, een paramedische praktijk voor huid- en oedeemtherapie, biedt sinds een paar jaar een nieuwe behandeling voor het bestrijden van schimmelnagels en (voet)wratten.

  2% tot 14% van alle volwassenen krijgt een keer te maken met een schimmelnagelinfectie, oftewel onychomycose. Het is een schimmel die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel. Schimmelkolonies gedijen het best in een vochtige omgeving en dringen het nagelbed binnen via de buitenrand van de nagel. De schimmelnagelinfectie kan pijnlijk zijn en daardoor het lopen beïnvloeden.

  Laser
  De schimmelnagel (of ‘kalknagel’) is een lastig te behandelen probleem. Crèmes helpen vaak niet, omdat de huid onder de nagel ook aangetast is. Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen hevige bijwerkingen vertonen en geven niet altijd het beste resultaat. Daar is nu een oplossing voor! Schimmelnagels kunnen behandeld worden met de Fox laser. Deze lasertherapie is absoluut veilig en effectief. De laserstraal bereikt en vernietigt namelijk de schimmel die zich in of onder de nagel heeft gevestigd. De nagel wordt direct gestimuleerd om weer ‘gezond’ te gaan groeien. Over het algemeen zijn er niet meer dan 2 of 3 behandelingen nodig.
  Na circa 2 maanden is een gezonde heldere uitgroei waarneembaar. De gehele nagel is na 9 tot 12 maanden weer gezond.
  Werkwijze
  De laserstraal wordt langzaam over de te behandelen nagel bewogen. Deze procedure kan licht pijnlijk zijn. Direct na de behandeling wordt de pijn minder. De behandeling duurt gemiddeld circa 10 minuten per voet.

  Wratten
  Een ander vervelend probleem zijn de (voet)wratten; met name onder de voetzool een hardnekkig probleem. Bevriezen is pijnlijk en geeft vaak niet het gewenste resultaat. De laserstraal dringt dieper door in de huid en verwarmt en vernietigt de bloedvaatjes die de wrat in leven houden. Gemiddeld zijn er 3 of 4 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.
  Wij maken graag een afspraak met je voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply