Rate this post
 • Last van stress, emoties of spanningen?
  Rate this post

  • Wil je meer (nacht)rust, plezier, energie en veerkracht?
  • Ervaar je stress of spanning?
  • Heb je last van emoties of vervelende gedachten?
  • Heb je fysieke klachten?
  • Wil je een oplossing zónder erover te hoeven praten?

  Heb je één van deze vragen met ‘ja’ beantwoord? Dan is dit een interessant artikel voor je.

  Het ontladen van stress en spanning kun je zelf! Dit lukt je met de zelf-hulp-methode TRE (Tension Release Exercises). Wereldwijd hebben miljoenen mensen er al baat bij.
  TRE vermindert je spanning en stress, en helpt je bij het verwerken van emoties of traumatische ervaringen.
  De methode is eenvoudig, je kunt het zelf en het werkt sneller dan je mogelijk denkt. Een van de grootste voordelen is dat je niet hoeft te praten over je problemen of de vervelende situaties die je hebt meegemaakt. Mensen zijn vaak moe van het praten en/of willen de pijnlijke emoties niet opnieuw ervaren.

  Bij TRE ga je aan de slag met je lichaam; daar waar de ­spanning en emoties ook liggen opgeslagen. Dit artikel legt uit hoe TRE werkt.

  Laat de natuur haar gang gaan
  Ons lichaam is bijzonder wijs en alert. Tijdens emotionele gebeurtenissen beschermt het lichaam ons, maar bouwt het hierbij helaas ook veel spanning en stress op. Uit bescherming en om de pijn minder te voelen, spannen we veel spieren aan. Tegelijkertijd maakt ons lichaam veel stoffen aan. Hiervan zijn we ons vaak niet bewust. Wanneer we deze spanning en overtollige stoffen niet voldoende ontladen, uit zich dat in allerlei fysieke en mentale klachten, zoals hoofd-, rug-, nek- en schouderklachten, slecht slapen, piekeren en onrust, et cetera.

  Het grote wonder
  Ons lichaam heeft een natuurlijk ­herstel­mechanisme om de stress, spanning en overtollige aanmaak van stoffen uit ons lichaam te verwijderen. We zijn onszelf hier alleen niet meer bewust van.

  Aanpak TRE
  Het mooie aan TRE is dat je het snel zelfstandig kunt toepassen én je niet over je problemen, trauma’s en emoties hoeft te praten. Vervelende of schokkende ervaringen worden dus niet herbeleefd, wat bij veel methodieken wél het geval is. Aan de hand van een aantal lichamelijke oefeningen leren we het lichaam om zich weer natuurlijk te herstellen. Dit natuurlijke mechanisme hoeven we alleen maar weer te activeren. Iedereen kan het dus!

  Voordelen TRE:
  – Geen herbeleving van gedachten en emoties
  – Je krijgt meer rust, energie en voelt je vitaler
  – Goedkoop: na een korte begeleiding kun je het zelf
  – Positieve veranderingen snel merkbaar
  – Helpend bij zowel fysieke als psycho-emotionele spanning
  – In nieuwe situaties reageer je rustiger, meer relaxt

  Meer informatie en/of kennismaken met TRE? Er zijn voldoende mogelijkheden. Een workshop op locatie is ook mogelijk. Kijk op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply