Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van stress?
  Rate this post

  ‘Ik kom net zo moe uit bed als ik erin ging. Ik moet zoveel doen vandaag; de dag is te kort.’ Voor de meeste vrouwen is dit zeer herkenbaar: vermoeidheid die aanhoudt. Waar komt die vandaan? Ben je moe doordat je veel stress ervaart? Ben je gestrest doordat je te weinig slaapt? Bij welk van de twee het ook begint, het is heel vervelend. Is hier wat aan te doen? Zeker! Het begint met het (h)erkennen van klachten.

  In mijn praktijk kijk ik met vrouwen naar hun individuele situatie. Hoe is de leefstijl? Hoe is de voeding? Hoe zit het met sporten / bewegen? Door hier samen naar te kijken, kunnen we een mooi plan maken om meer ontspanning te creëren. Wist je bijvoorbeeld dat, als je minimaal een half uur wandelt, er adrenaline (stress) afgebroken wordt en endorfine (gelukhormoon) aangemaakt wordt? Meer ontspanning leidt tot minder stress. Minder stress leidt tot beter slapen. Slaap je beter? De vermoeidheid neemt af.
  Stress en vermoeidheid kunnen bij vrouwen ook ontstaan door hormonale veranderingen. Hierbij kun je denken aan de periode na de bevalling, het pre-menstrueel syndroom (PMS) en de overgang. Ook hierin kijk ik met de vrouw naar waar ze aan wil werken en maken we een plan op maat.
  Care for Women is een landelijk netwerk van BIG-geschoolde zorgverleners die een aanvullende opleiding hebben gevolgd over vrouwen en hormonen. In mijn praktijk kunnen vrouwen terecht met klachten met betrekking tot de overgang, het pre-menstrueel syndroom, de periode rondom de zwangerschap, keuzes maken in anticonceptie en het afnemen van een health check. Vanuit de meeste aanvullende verzekeringen geldt een vergoeding voor de consulten. Ik heb mijn praktijk bij Schoonheidssalon Agnes.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply