Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Last van (vage) klachten? Blijf er niet mee doorlopen!
  Rate this post

  Die sluimerende hoofdpijn, een steeds terugkerende hoest of pijntje of een aanhoudende somberheid. Klachten waarvoor je al naar de huisarts of naar de psycholoog bent geweest. Volgens de bloedonderzoeken is er niets ernstigs aan de hand. Maar toch blijven je klachten je maar plagen. Laat je niet wijsmaken dat je er maar mee hoeft te leren leven. Tijd voor een andere oplossing!

  Het is namelijk tijd om vanuit een andere manier naar je klachten te kijken. Dat kan met mesologie! Hier kan mesoloog Debbie de Vos alles over vertellen! Debbie: ‘Bij deze vorm van geneeskunde wordt reguliere kennis gecombineerd met kennis uit alternatieve en oosterse geneeswijzen. Hierbij kun je denken aan ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde.’

  De kracht van mesologie
  Debbie vervolgt: ‘Mesologie is zo krachtig vanwege de individuele, brede en oorzakelijke benadering. Er wordt vanuit meerdere invalshoeken naar je klacht gekeken. Mesologie is daarom niet te vergelijken met een reguliere diagnose. Tijdens een mesologisch onderzoek krijg je een uitgebreide pols- en tongdiagnostiek en een lichamelijk onderzoek. Ook worden je lichaamsfuncties gemeten door middel van een meetapparaat. Elk meetpunt geeft informatie over de functie van een orgaanonderdeel. Op deze punten kunnen ook voeding, medicatie, homeopathie, vitaminen en mineralen uitgetest worden. Soms is een intolerantie namelijk de oorzaak van je klachten, zoals een overgevoeligheid voor gluten, tarwe, soja, lactose, melk of suiker. Wanneer ik alle benodigde gegevens heb verzameld en geanalyseerd, stel ik een therapieplan voor je op. Hierbij kun je denken aan een individueel voedings- en leefadvies en het adviseren van bepaalde kruiden. Ieder mens is uniek, en daarom is geen behandeling hetzelfde. Goed om te weten is dat je vanuit de aanvullende zorgverzekering in aanmerking komt voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding. Wil je precies weten waar je aan toe bent? Informeer dan bij je zorgverzekeraar.

  Wist je dat…
  … je zin hebt in een gezond drankje, je dan het beste voor tomatensap kunt kiezen? Dit bevat namelijk veel antioxidanten. En wanneer je er nog eens extra omega 3-vetzuren aan toevoegt (bijvoorbeeld met een olie), dan ben je extra gezond bezig. Deze voedingsstoffen beïnvloeden elkaar namelijk positief, en beschermen je tegen hart- en vaataandoeningen.

  Debbie vertelt: ‘Jarenlang heb ik gewerkt als gespecialiseerd (ICU / CCU-)verpleegkundige. Hierdoor ben ik ook vertrouwd met de reguliere geneeswijzen. De cliënten die in mijn praktijk komen, kampen al langere tijd met gezondheidsklachten. Zij hebben bijvoorbeeld last van ‘vage’ klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, slecht slapen of veel piekeren. Soms hebben zij al van álles gedaan om van hun klachten af te komen, en hebben zij te horen gekregen dat zij er maar mee moeten leren leven. Elke behandeling die ik uitvoer is maatwerk, omdat iedereen natuurlijk anders is, en elke klacht persoonlijk is. Niet alleen als je chronische klachten hebt, ben je welkom. Een mesologieconsult kan ook als check-up dienen, als een soort APK voor je lichaam.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply