Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ik leef eindelijk mijn droom’

  Als ik erop terugkijk, was het min of meer vanzelf­sprekend dat ik bij mijn ouders in de zaak kwam. We woonden boven de bakkerij en als kind al was ik er vaak te vinden. Toen ik wat ouder werd, deed ik al diverse klusjes en nadat ik mijn havo-diploma had gehaald, kon ik gelijk fulltime bij mijn ouders aan de slag.

  Het is beslist niet zo dat ik een hekel aan mijn werk had. Vooral het contact met de klanten vond ik altijd leuk. Maar om nu te zeggen dat het mijn droombaan was…
  En zo kabbelden de jaren langzaam voorbij. Ook toen ik trouwde en kinderen kreeg, bleef ik mijn ouders helpen. Mijn kinderen bracht ik naar de opvang en ik denk dat dat het moment was dat het langzaam is gaan ‘kriebelen’. Al heel jong droomde ik er immers al van om later ‘iets met kleine kinderen’ te gaan doen. Zou ik ooit zelf een kinderopvang kunnen starten?

  Ik heb het idee snel weggewuifd. Dat kon ik mijn ouders toch nooit aandoen? Die zagen in mij immers hun opvolger van het familiebedrijf. Althans, dat dacht ik. Tot het moment dat we een halfjaar geleden een heel bijzonder gesprek hebben gehad naar aanleiding van een ongelukje in de winkel. Een meisje van een jaar of 3 was gestruikeld en lelijk terechtgekomen. Ze was samen met haar oudere broer brood komen halen. De jongen wist duidelijk geen raad met situatie en kreeg zijn zusje met geen mogelijkheid tot bedaren. Toen ben ik maar even vanachter de toonbank vandaan gekomen en heb me over het meisje ontfermd. In no time had ik haar stil en brak er een waterig lachje door.

  Mijn moeder had het hele voorval gezien en kwam er later op terug. ‘Je bent altijd al zo goed met kinderen geweest Denise, je bent je roeping misgelopen’, merkte ze op. Toen ik haar vroeg hoe het dan met de bakkerij zou moeten als ik die roeping zou volgen, antwoordde ze dat ze mijn geluk en dromen belangrijker vond. We hebben die avond lang nagepraat. Had ik maar eerder verteld dat ik liever iets anders wilde. Mijn ouders waren vol begrip!

  Omdat ik niet wist hoe ik het aan moest pakken, heb ik Renate Groenevelt van IDcoach benaderd. Zij heeft mij enorm op weg geholpen en gecoacht bij het proces van omscholen en het opzetten van een eigen bedrijf. Ik heb heel veel aan de gesprekken met haar gehad. Het heeft me sterker gemaakt. En gelukkiger! Want dat is wel wat deze carrièreswitch met me doet. Ik krijg er energie van. Ik leef eindelijk mijn droom!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply