Rate this post
 • Leef vol energie!
  Rate this post

  Ons lichaam is net een kacheltje. Als je een ­kacheltje goed stookt met de juiste brandstof, brandt het efficiënt en geeft het veel warmte/energie. Het menselijk lichaam werkt precies zo. Bij goede voeding is ons kacheltje/lichaam zeer tevreden en stookt alles langzaam op. Het verbrandt daarbij de grondstoffen optimaal, zodat er weinig overblijft om als vet op te slaan in ons lichaam. Je voelt je fit, energiek en ­lekker in je vel.

  Pure voeding is de beste brandstof. Verse groente, fruit, vlees, vis, noten en zaden en alles waarvan je nog kunt zien waar het vandaan komt is pure voeding (en dit hoeft echt niet alleen maar biologisch te zijn).

  De kracht van een ontbijt
  Als we ’s morgens ontbijten is het belangrijk om te zorgen voor de juiste brandstof. Ons kacheltje staat na de nacht op de waakstand en heeft een goede boost nodig om lekker te gaan branden, zodat het lichaam genoeg energie genereert voor de hele ochtend. Daarom is het belangrijk om in de ochtend een goed ontbijt te nemen, bestaande uit kool­hydraten, eiwitten en vetten. Zorg voor een ruime portie want als je te weinig eet gaat het kacheltje op de spaarstand of om snelle brandstof (suikers) vragen.

  Voor een volwaardig ontbijt kun je denken aan onder andere:
  -yoghurt met havermout en fruit
  -roggebrood met avocado
  -boekweit pannenkoekjes met appel
  -omelet met groente en volkoren crackers

  Vitaal
  Door verse groente en fruit te eten voorzien we onszelf van de zo belangrijke vitamines en mineralen. Deze zorgen ervoor dat de lichaamsprocessen zo goed mogelijk verlopen. Als je lichaam alle goede voedingstoffen binnen krijgt, komt het weer terug in balans. Als je lichaam in balans is voel je je vitaal en alles lijkt makkelijker te gaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply