Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leef jij wel echt zo gezond?
  Rate this post

  Om gezond te blijven, vul jij je flesje met water uit de kraan en schotel je jezelf en je gezin een verantwoorde, -vitaminerijke maaltijd voor. Maar wist je dat je dat deze ‘gezonde gewoontes’ soms meer kwaad doen dan goed? 

  Tegenwoordig is alles makkelijk verkrijgbaar: van voorverpakte groenten en fruit en voorgesneden aardappelen tot allerlei familiezakken chips, snoep en koekjes. Dat was in de oertijd wel anders. Om te overleven, werd het uithoudingshoudingsvermogen en de vindingrijkheid van onze voorouders behoorlijk op de proef gesteld. In de strijd met de onvoorspelbare natuur, waarin tijden van overvloed en schaarste zich snel afwisselden, evolueerden we tot slimme mensen. Om weer een slim mens te kunnen worden, moeten we eten wat we toen aten en ons gedragen zoals we ons toen gedroegen. Maar dat is lastig met al die makkelijk verkrijgbare verleidingen. Het gevolg aan deze voedsel-overdaad: een grotere kans op obesitas en een grotere vatbaarheid voor tal van andere (bacteriële) infecties en ontstekingen. Dat laatste herken je zelf wel. Je voelt je niet lekker, maar niet ziek genoeg om niet naar je werk te gaan. Toch blijf je een aantal weken kwakkelen. In plaats van dat je immuunsysteem wordt uitgedaagd met een flinke griep waar je in een paar dagen weer van af bent…

  Terug naar de oernatuur
  Wil je proeven aan het échte gezonde leven voor lichaam en geest, daag jezelf dan uit met Intermittent Living. In dit programma leer je jezelf te beschermen tegen de invloeden uit het moderne luxeleven. Je gaat niet op dieet, maar past de momenten waarop je eet aan. Je perkt calorieën in door regelmatig te vasten. Dat betekent dat het aantal uren per dag dat je niet eet een stuk hoger is dan het aantal uren dat je wel eet. Op de momenten dat je wel eet, neem jij alleen wat belangrijk is. Je voegt meer vis, fruit, groenten, avocado’s en groene thee aan je dieet toe en je vermijdt frisdranken en vlees. Ook drink je alleen wanneer je merkt dat je écht dorst hebt. Dat is niet schadelijk: onze voor-ouders moesten soms weken doorstaan zonder voedsel!

  De voordelen van vasten
  Het vasten heeft als doel om je hersenen uit te dagen om te overleven. Intermittent Living vermindert het risico op hartproblemen, verlengt je levensduur en remt ontstekingen (en daardoor de kans op allerlei chronische ziekten en diabetes). Daarnaast draagt de levenswijze bij aan een stressbestendig en actief stel hersenen. Je krijgt meer energie en voelt je gezonder. Ook fijn: je verbrandt sneller vet en dit vet komt ook minder snel terug.

  100 Dagen Intermittent Living Challenge
  Toe aan een ultieme uitdaging? Tijdens de 100 Dagen Intermittent Living Challenge pas je de periodes van verschillende intermitterende prikkels waaronder vasten, koude- en warmteprikkels 100 dagen toe. Waarom 100 dagen? Na zoveel dagen deze levenswijze te hebben volgehouden, heb je die tot een gewoonte gemaakt. En daar gaat het tenslotte om! Zelf de weg vinden naar het échte gezonde leven is er een met hobbels en obstakels. Tijdens de 100 Dagen Intermittent Living Challenge word je bij de hand genomen door de trainers bij Unique. Zo kun je de leefstijl daarna bijna als vanzelf voortzetten. Liever niet gebonden aan een challenge? Dan kun je ook een reguliere cursus Intermittent Living volgen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply